Parlament
Política Parlament 06/02/2024

Els díscols desafien Le Senne durant el ple: "No havia cridat a l'ordre ningú fins ara"

La diputada María José Verdú qüestiona la seva actuació en plena sessió plenària

1 min
Gabriel Le Senne

PalmaLa tensió entre sectors de Vox s'ha manifestat aquest dimarts al Parlament de dues maneres. La primera, quan l'executiva provincial de Vox ha acudit com a públic al ple per donar suport als dos expulsats pels cinc rebels del grup parlamentari: la presidenta del partit, Patricia de las Heras, i el president del Parlament, Gabriel Le Senne. Però els ànims s'han escalfat durant la sessió plenària, quan una de les diputades díscoles, Maria José Verdú, ha desafiat directament Le Senne.

L'encara president del Parlament (està pendent d'un informe dels lletrats per saber si es pot mantenir en el càrrec) ha demanat "silenci" a l'hemicicle durant la sessió de control al Govern. "Deman que facin silenci, especialment a la bancada popular", ha dit Le Senne, a la qual cosa Verdú ha respost amb un aplaudiment sonor, amb to sarcàstic, i ha dit: "Molt bé senyor president, molt bé". Un dels motius dels díscols de Vox per apartar Le Senne és el descontentament amb el seu to a la Cambra, ja que es va encomanar a la neutralitat institucional com a president.

El president ha respost a Verdú cridant-la a l'ordre, cosa que només ha fet créixer el desafiament per part de la diputada: "En vols una altra?". Le Senne l'ha cridada a l'ordre una segona vegada: "No havia cridat a l'ordre ningú mai fins ara", hi ha insistit. "Deman que facin silenci".

stats