05/02/2022

Victòria de sis punts

2 min

L’entrenador del Mallorca ha sortit del camp donant les gràcies a l’afició i totalment emocionat després d’una victòria cercada i patida fins al final d’un partit que ha durat més de cent minuts.

El Mallorca, a la fi, guanya a Son Moix amb un resultat que podríem qualificar de sis punts. Algunes veus ja havien qualificat l’enfrontament contra el Cadis com una final i, vist com ha acabat, ho ha semblat. L’equip mallorquinista ha defensat l’avantatge i hi ha dedicat un important esforç físic de principi a fi. Si García Plaza tenia com a referència el partit de Copa contra l’Espanyol, aquesta vegada l’equip li ha respost. Ara bé, la presència de Sergio Rico a la porteria, la de Raillo a la defensa, la de Salva Sevilla al centre i, sobretot, la del debutant Muriqi i Ángel a la punta de l’atac han facilitat les coses i, evidentment, la victòria. Ara sí que el Mallorca ha sortit de principi jugant amb un clar 1-4-4-2 i l’entesa entre Ángel i Muriqi ha estat constant.

Curiosament, les millors jugades del partit les ha fetets el Mallorca i han acabat al pal o anul·lades per Ledesma. Els mallorquinistes només han pogut empatar a pilota aturada, és a dir, gràcies a dos penals, que segurament per Cadis encara deuen discutir. Però és evident que ens haurem de començar a avesar que el VAR forma part d’aquest joc, ens agradi o no, i unes vegades afavoreix i d’altres perjudica.

La realitat és que el Mallorca ha tingut una presència molt diferent de la de les darreres jornades, una actitud i una concentració exemplars, sobretot a la primera part. Els canvis introduïts per García Plaza (Salva Sevilla com a titular, per exemple) també han funcionat. Del que no hi ha dubte és de l’aportació que ha fet un sol jugador, el kosovar Muriqi, que només amb la seva presència ha suposat i pot significar una intimidació per als defenses rivals. És evident que és un autèntic davanter centre amb un joc aeri molt bo i que coneix l’ofici i les limitacions de l’àrea. No hi ha dubte que, de moment, la secretaria tècnica s’endú tot el mèrit. Ara es tracta de pair la victòria per continuar refermant la permanència, perquè és probable que encara vinguin més “finals”. Una altra podria ser la de dilluns dia 14 contra ni més ni menys que l’Athletic Club de Bilbao.

Ricard Pla és periodista