16/05/2024

Al rei de l’empat, n’hi poden bastar dos

2 min

Si el Mallorca aconsegueix fer bo el dubtós títol de “rei de l’empat”, que actualment ostenta amb quinze, la temporada que ve continuarà a la Primera Divisió. Si en els dos darrers partits que queden per acabar la competició, els mallorquinistes sumen dos punts, salvaran la categoria.

Però aquest plantejament no sembla gaire recomanable, vistos els darrers resultats de Vigo i Sevilla, sobretot el del Sánchez Pizjoan, on l’equip de Quique Sánchez Flores va fer com qui jugar, i el Cadis sumà la primera victòria de la temporada fora camp. Una victòria, per altra banda, treballada, cercada i merescuda per l’equip de Pellegrino. Ara, quan tothom donava per fet que perdria, encara manté alguna possibilitat de salvació. Això sí, tot depèn del Mallorca i de la seva actitud.

Per començar, diumenge que ve davant l’Almeria, el coer de la classificació, que només ha guanyat dos partits i curiosament fora del seu estadi. L’Almeria, juntament amb el Granada, tots dos descendits, són els equips més golejats de Primera, amb setanta gols en contra. Però, tenint en compte la poca productivitat ofensiva del Mallorca, els números i les estadístiques no serveixen per res. Javier Aguirre haurà de filar molt prim per alinear un onze de garanties “ofensives” que assegurin la victòria. El mexicà, que tot apunta que no renovarà, recupera Muriqi i Valjent, dos jugadors imprescindibles, sobretot el kosovar, en qualsevol alineació.

A falta de dos partits perquè acabi una temporada molt magra, la calculadora no té gaire feina i les combinacions són bones de fer. Si el Mallorca suma els tres punts davant l’Almeria, diumenge la funció s’haurà acabat, independentment del que faci el Cadis. Si no, la incertesa quedarà per al darrer partit a Getafe. El madrileny tampoc no s’hi juga res, però té jugadors que poden marcar diferències, com és el cas del britànic Greenwood. És evident que el que convé al Mallorca és no especular, anar per feina i sumar els tres punts en el darrer partit de la temporada a Son Moix. Jugar-s’ho tot a una carta a la darrera jornada no és gens recomanable. 

Periodista
stats