05/01/2024

Regals per cada dia

2 min
UN MÓN INTERIOR PER EDUCAR La interioritat a les aules  Relaxació i meditació

No tothom sap que no cal esperar tot un any perquè torni a ser sis de gener. Els Reis són mags no només perquè han vingut aquesta nit carregats de paquets mentre dormíem, sinó perquè poden venir cada nit a portar-nos regals. Qualsevol dia i hora són bons per fer una carta nova que els faci venir.

Per exemple, se’ls pot demanar dormir una mica més, una hora, mitja hora: la qüestió és llevar-se més descansat. Aconseguir aquesta estona extra no és màgia: se li pren al mòbil i se li dona al descans. Els Reis també acceptaran encàrrecs diaris per portar-nos un punt de calma, consistent, per exemple, en destinar 10 minuts a tancar els ulls, respirar i estar en silenci i, en acabat, veure-ho tot més clar. Prou clar per pensar en enviar un missatge a algú, o fer-li un truc. El retorn que tenen aquesta mena de missatges és espectacular. O veure-hi més clar per descobrir què ens ha passat avui que ens fa estar tensos o entendre bé què és el que realment ens estava dient l’altre en una conversa que semblava no tenir importància.

Ja posats a demanar bàsics, podem demanar aprendre a respirar, a caminar, o a contemplar, o a caminar contemplant. La visita a una exposició pot ser un bon aprenentatge. I com que vivim rodejats de sorolls, els Reis poden ensenyar-nos a prescindir de la fressa de cada dia i a prestar atenció als autèntics sorolls de fons, personals i col·lectius. I ara ve el millor: cada dia que passa, aquests regals es multipliquen exponencialment i fan la vida més positiva i coherent. Els Reis esperen aquestes cartes a partir d’avui mateix a l’adreça habitual.

stats