04/03/2024

El PP posa la proa a Armengol

2 min
La presidenta balear, Francina Armengol.

En la seva cacera contra Pedro Sánchez arran del cas Koldo, el PP ha posat ara en el seu punt de mira la presidenta del Congrés, Francina Armengol, per una compra de mascaretes que va fer el sistema balear de salut a una presumpta empresa de la trama. Efectivament el Govern Balear va fer un contracte d'emergència per valor de 3,7 milions d'euros a l'empresa Soluciones de Gestión per comprar material sanitari. Una part d'aquest material, en concret les mascaretes FFP2, va resultar ser d'una qualitat inferior a la que es corresponia pel preu pagat, però el Govern Balear va esperar a fer la reclamació. El motiu que donen les autoritats que llavors van gestionar la pandèmia és que, tot i ser de qualitat inferior, van preferir tenir aquell material en estoc fins que estiguessin segurs que no el necessitarien. I només es va fer la reclamació al final del mandat perquè els retornessin una part dels diners.

Ara resulta, però, que el nou Govern Balear de la popular Marga Prohens no ha continuat amb l'expedient de reclamació i aquest hauria caducat, cosa que ara permet a Armengol disparar cap al PP, ja que els informes de la Guàrdia Civil apunten que l'exassessor de José Luis Ábalos Koldo García hauria intentat pressionar perquè l'executiu balear del PP desistís de reclamar aquests diners. Per tant, aquest cas es pot convertir en un bumerang contra el PP si resulta que, per algun motiu que encara no s'ha explicat, va aturar la reclamació contra l'empresa assenyalada que havia iniciat l'anterior executiu capitanejat per Armengol, que més que còmplice seria víctima de la trama.

Tot i això, sembla evident que el PP, amb la complicitat de certa premsa, està intentant que aquest escàndol esquitxi com més dirigents socialistes millor. Francina Armengol seria en aquest cas una peça de caça major que el PP ja té en el seu punt de mira des de l'inici de la legislatura tant pels seus discursos de marcat accent progressista i plurinacional com pel que consideren una excessiva permissivitat amb els portaveus independentistes quan des de la tribuna del Congrés desacrediten la feina de la justícia espanyola.

És la vella estratagema d'engegar el ventilador perquè la porqueria esquitxi al màxim el PSOE i crear un clima semblant al que es va viure durant el final del felipisme. Però ha de quedar clar que, amb el que avui es coneix, el cas Koldo, tot i ser vergonyós, no és comparable amb el que en el seu dia van ser la trama Gürtel i derivades com els papers de Bárcenas. De fet, Ábalos no està ni imputat per aquest cas.

El que cal és destriar el gra de la palla i deixar treballar la justícia. L'espanyola i també l'europea, que investigarà pel seu compte perquè hi ha fons europeus implicats, igual que va fer en el cas que afectava el germà d'Isabel Díaz Ayuso. Però el PP hauria de ser el primer a saber que no és ningú per donar lliçons sobre corrupció, quan encara té una seu que va ser reformada amb diner negre, segons va acreditar la justícia.

stats