08/06/2022

L’examant de Boris Johnson hi diu la seva

2 min
El magazine matinal ‘Good morning Britain'

El magazín matinal Good morning Britain de la ITV entrevistava aquest dimecres al plató a l’antiga amant del primer ministre Boris Johnson, Petronella Wyatt. Els presentadors, Susanna Reid i Richard Madeley, feia estona que anunciaven la llaminera entrevista amb un titular: “Wyatt diu que Johnson no dimitirà”. El magazín ha augmentat la seva audiència des que fa un mes Reid va entrevistar Boris Johnson i se’l va cruspir viu. Saben, per tant, que furgar en les misèries del primer ministre funciona amb els seus espectadors.

Petronella Wyatt ja estava asseguda al plató a les 7.24 del matí. La conversa va durar catorze minuts. La dona, que també és periodista, assistia al programa exclusivament en qualitat d’exparella i, per tant, experta en el tarannà més privat de Johnson. Wyatt va mantenir una relació amb ell durant quatre anys, entre el 2000 i el 2004, mentre Johnson era el director de la revista The Spectator i diputat del partit conservador i estava casat amb Marina Wheeler. La relació va acabar malament. El pare de Wyatt va denunciar a la premsa la relació quan la seva filla va patir un avortament espontani. Segons va transcendir, Johnson li havia promès deixar la seva dona però no ho va fer. Arran del daltabaix mediàtic, el líder del partit, Michael Howard, va expulsar-lo del seu gabinet per haver mentit sobre la relació, ja que Johnson inicialment l'havia negat.

“És un mentider compulsiu?”, li va preguntar Madeley. Amb l’historial implícit del culebró de la parella, era obvi que les falsedats van tenir un paper important en la seva antiga relació. “Menteix per sortir-se’n, no perquè vulgui”, va dir. I va afegir: “Odia la confrontació. Odia les baralles. No li agrada dir coses desagradables a la gent. Però en política s’ha de ser més madur i serrar les dents com van fer Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair o fins i tot Theresa May”.Wyatt va definir Johnson com una bèstia ferida però amb un bon fons: “És enigmàtic. És sorprenentment vulnerable. És difícil no tenir-li estima, perquè els seus instints són decents. Però ell és el seu pitjor enemic”.

Quan li van preguntar per les seves qualitats com a primer ministre, Wyatt va ser directa: “Té qualitats per ser un bon periodista i una personalitat televisiva. Però no són les qualitats que necessites per ser un bon primer ministre. És una feina dura. No et diria que és gandul, però ser primer ministre implica treballar catorze hores seguides. I això no fa per a ell”. 

Mentre que Susanna Reid va intentar furgar més en les debilitats de Johnson, Richard Madeley va entorpir l’entrevista amb preguntes més sensacionalistes. Li feia notar que ella encara li tenia estima i fins i tot li va preguntar si tornaria a sortir amb ell si tots dos estiguessin solters. La copresentadora no va fer gaire bona cara amb aquesta intervenció. La roïnesa periodística de buscar examants per analitzar el primer ministre s’ha fet viral a les xarxes. Les entrevistes a exparelles i altres afers sexuals i sentimentals poden ressorgir com a subgènere dins de l’anàlisi política.

stats