06/08/2021

Les Balears, un miratge estival per a Madrid

2 min

Què han de fer les Balears perquè el govern de l’Estat les tingui en el seu pensament? Sí, no és casual dir ‘pensament’ en aquest cas i no dir ‘fer-los cas’. Si analitzam les paraules de la presidenta Francina Armengol després d’entrevistar-se amb Pedro Sánchez , fa la sensació que no és que no vulgui complir amb les Illes, sinó que cap president d’Espanya no sap si existeixen més que en arribar el mes d’agost per venir a despatxar amb el rei a Marivent. 

Ja sabem, ho sentim per activa i per passiva, que enguany arribaran més doblers a les arques de la Comunitat –per compensar el desastre que ha fet el covid als números illencs– que els que hauríem somiat mai amb un nou finançament autonòmic o via REB. És clar, però és que aquests doblers arriben perquè el mal que ha fet el virus a l’economia balear és molt superior que a la resta de les comunitats. Seria un autèntic escàndol que no fos així. 

24 hores després que Sánchez partís, la Delegació del govern espanyol va fer via a treure un comunitat on explicava cada cèntim que l’Estat ha enviat a les Illes, atur inclòs. Es veia venir, la pluja de crítiques?

Els doblers que durant anys ha reclamat el Govern a l’Estat (sobretot quan no ha coincidit el color polític al Consolat i a la Moncloa) és un incompliment històric amb les Balears. Escoltant el cantet de Francina Armengol en acabar la trobada amb Sánchez fa pensar que els pressupostos generals de l’Estat tampoc duran la inversió. Si Sánchez li hagués dit que sí, ho hauria dit abans de dir bon dia i tocant les castanyetes. Ara, mai se sap, potser és tot una estratègia per anunciar el mes que ve que ho han aconseguit. Potser tot és per encalentir els motors. Tant de bo. 

stats