OPINIÓ
Opinió 19/01/2020

Golejada sorprenent i merescuda

PeriodistaSi el coer de la classificació (l’Espanyol) és capaç d’empatar davant el líder (el Barça), res no podem dir de la golejada del Mallorca davant un equip que juga la Champions, com és el València. Sorpreses com aquesta ens regala de tant en tant el futbol. Una de les quatre potències que va disputar la insubstancial Supercopa d’Espanya ha perdut amb estrèpit davant nou futbolistes que l’any passat jugaven a Segona A i dels quals fa dos anys n’hi havia cinc que eren de Segona B. Les cròniques periodístiques del País Valencià parlaran de la incompareixença del València a Son Moix, però ningú no podrà negar que la victòria del Mallorca ha estat incontestable des de l’1 a 0 de Raillo (el primer de la temporada) al 4 a 0 de Dani Rodríguez. Entre un gol i l’altre, hem de destacar el gran partit que ha fet Ante Budimir, autor del 2 i 3 a 0 després d’una de les millors jugades de la temporada i de la lliga.

El partit d’aquest diumenge a Son Moix ha estat espectacular i, tot i el 3 a 0 del descans, no podem dir que la segona part hagi sobrat. El Mallorca ha continuat amb solidesa defensiva i assegurant el passadís que formen el tàndem Raillo-Valjent, Baba (una altra gran actuació), Dani Rodríguez i els dos homes del davant, Hernández i Budimir. Avui Vicente Moreno ha deixat de banda l’estratègia dels tres centrals i ha disposat d’un clar 4-4-2, gràcies, ara sí, que compta amb dos puntes purs. La golejada al València també ens ha servit per observar que el tècnic valencià ja té més variants, gràcies a l’aportació de Pozo (molt bon debut) i de Take Kubo.

Ni la pluja ni el fred han impedit que el Mallorca hagi sortit totalment concentrat des del primer minut, cosa que de vegades no ha aconseguit. La solidaritat del grup, la motivació i el compromís s’han ajuntat perquè poguéssim veure, sense cap dubte, el millor partit de la temporada, amb quatre gols magnífics embolcallats de jugades de molt de mèrit que també haurien pogut acabar al fons de la porteria. Els d’avui han estat tres punts vitals per poder continuar perseguint l’objectiu de la permanència.