Opinió 22/01/2015

L'oportunitat

Diumenge el Mallorca pot créixer dos pams si guanya el Valladolid

2 min
Bustos durant el partit de diumenge passat contra el Mirandés. / T. AYUGA

PalmaA l'espera de saber si es podrà tancar la incorporació d'un davanter centre i de conèixer si l'oferiment que ha fet Albert Riera per entrenar a les ordres del grup dirigit per Valeri Karpin es convertirà en alguna cosa més, el Mallorca afronta la meitat definitiva del campionat. Aquella en la qual ha d'esvair els dubtes i enlairar-se definitivament.

Després de tancar una primera volta en què la irregularitat ha estat la constant, el conjunt dirigit per Valeri Karpin està situat a la zona de ningú de la classificació. És onzè amb 27 punts després d'haver aconseguit set victòries, sis empats i vuit derrotes, registres que el deixen tan a prop de la il·lusió de la zona de promoció d'ascens com de la preocupació del descens: a cinc punts.

Una situació pràcticament calcada a la que vivia l'equip ara fa un any. El curs passat, amb José Luis Oltra a la banqueta, els vermells tancaren el primer tram del campionat amb 30 punts. Sumaven una victòria més i una derrota menys. Encara que també, fa una temporada, el grup dirigit per l'entrenador valencià sumava un gol a favor menys (27, davant els 28 que dels homes de Karpin) i cinc en contra més (33, davant dels 28 actuals).

Es poden trobar més similituds entre les dues temporades, com les ratxes positives que s'han sumat per tancar el primer tram de curs, però també una gran diferència. I no és sobre el camp.

Oltra va acabar els seus dies al Mallorca humiliat, víctima de la guerra de poder que assolava el club. Les turbulències provocades pel conflicte foren massa intenses perquè l'equip les superàs. Ara, l'ascens d'Utz Claassen a la propietat del club sembla que ha de permetre una mínima estabilitat a l'entitat. I amb aquesta calma, centrar-se en la pilota es fa més senzill.

Ha arribat el moment de fer una passa endavant, de mostrar l'ambició, de donar continuïtat a les tres jornades sense perdre ni encaixar cap gol. Diumenge, davant el Valladolid, el tercer classificat, el Mallorca té l'oportunitat de créixer dos pams, de convèncer-se i llevar-se prejudicis de damunt. No queden excuses. És el moment.

stats