Opinió 19/03/2015

L'hora dels funàmbuls

Amb 10 equips lluitant per una posició de promoció, qualsevol error pot ser fatal per a les aspiracions d'ascens del Mallorca

i
Miquel Ramis
2 min
El Mallorca ha de saber conviure amb la pressió i evitar fer passes en fals. / ENRIQUE CALVO

PalmaQueden tres jornades per arribar a les 10 darreres, aquelles en les quals l'estimat Luis Aragonés deia que es decidia tot el negoci de la pilota. Ara bé, havent vist com està de comprimida la classificació de la Lliga Adelante, no seria gens forassenyat estendre la 'zona Aragonés' a les 13 jornades que queden per finalitzar la competició.

Partim de la base que només queda per adjudicar una posició de promoció, la que marca el Saragossa amb 42 punts. Amb opcions a fer-se-la seva, hi ha 10 equips estrets en cinc punts: Saragossa, Ponferradina, Alabès, Leganés, Numància, Lugo, Mirandés, Mallorca, Llagostera i Alcorcón.

Exposada la situació actual, ara cal mirar el que trobarà l'equip dirigit per Miquel Soler. Dels 13 partits que el Mallorca ha de disputar fins que baixi el teló de la temporada, nou seran contra conjunts que també opten a disputar la fase d'ascens o pujar directament: Llagostera, Lugo, Alcorcón, Sporting, Betis, Numància, Ponferradina, Girona i Mirandés.

Davant aquest situació, queda clar que per aconseguir l'objectiu que somia tot el mallorquinisme no es poden cometre errors. Ni tan sols permetre's tenir un accident. Amb més motiu després de la derrota contra l'Alabès de dissabte passat.

Amb Miquel Soler –deixant de banda el possible excés de càrrega física que possiblement va provocar que a Vitòria es veiés un equip sense la frescor d'altres jornades, tal com ha reconegut en la roda de premsa d'aquest dijous–, el Mallorca ha sabut reaccionar i ha allunyat els fantasmes de la falta de confiança i autoestima que els engalavernava les cames.

Ara el que haurà d'aprendre a fer el Mallorca és a conviure amb el vertigen, a caminar per la corda fluixa com els funàmbuls, saber conviure amb la pressió de no poder fallar, assegurar cada passa, guanyar cada partit. És el que pretén Miquel Soler des de la seva arribada. Dissabte passat, el funàmbul va fer una passa en fals però va aconseguir mantenir l'equilibri. A partir d'ara, una altra passa en fals pot acabar amb l'equilibrista caient al buit.

stats