Opinió 07/05/2015

Un esforç (més)

El Mallorca ofereix pocs arguments per atreure la gent a l'estadi

1 min
L'Iberostar Estadi en un partit d'aquesta temporada. / ISAAC BUJ

PalmaDiumenge, el líder de la Lliga Adelante, el Betis, visita Son Moix. En aquell món hipotètic al qual tant ens agrada recórrer, el partit hauria de ser decisiu: l'enfrontament entre dos dels grans de la categoria que s'haurien de jugar una de les posicions d'ascens directe.

Res més enfora de la realitat. Bé, un dels dos equips sí que lluita per aquest ascens directe, pel qual està molt ben situat per aconseguir-lo. En canvi, el Mallorca continua enfangat a la meitat baixa de la taula. Encara amb un coixí de sis punts sobre el descens, els vermells volen certificar com més aviat millor la permanència. Però són incapaços (com ho han estat tota la temporada) d'oferir certa regularitat en el seu joc, de mostrar una imatge d'equip recognoscible. Una foto que no variï de jornada en jornada, sense la qual es fa molt difícil poder lluitar per alguna cosa més que treure el cap de la mediocritat.

Un Mallorca sense identitat definida que empeny lluny de l'estadi l'afició. El mallorquinisme militant, el que representa la Federació de penyes mallorquinistes, ha tornat a demanar als aficionats que acudeixin a la cita. Una altra vegada vestits de vermell. I el club, en un intent de facilitar les coses, ha posat a la venda entrades a cinc euros per als socis.

El que hauria de ser una il·lusió es converteix en un esforç. Un esforç més per a una afició que no troba arguments sobre la gespa per passar gust. I sense arguments, més enllà dels de la militància i la fe, es fa difícil il·lusionar la gent i guanyar partits.

stats