04/11/2023

Derrotats i desmoralitzats

2 min

Fer un cop d’ull a la banqueta del Betis ja impressiona. Veure la del Mallorca, no tant. Just de contemplar el futbol que fa l’equip andalús, sense ser res de l’altre món, has de concloure que el mallorquí perdrà de totes, totes. Expulsions al marge, és el que ha passat al Benito Villamarín, on no s’ha produït cap sorpresa i el Mallorca ha acabat el partit com estava escrit al guió. És evident que l’entrenador en té la culpa, o això diuen tots quan perd el seu equip, però també ho és que el tècnic no és a les àrees, ni marca gols ni els evita. Ara bé, sí que pot posar les bases perquè això passi o no. En tot cas, el Mallorca ha estat superat per un equip que té més bons jugadors al camp i a la banqueta. Aquesta és la realitat i tots els professionals ho saben.

Javier Aguirre ha tornat al clàssic sistema de cinc defenses o, més ben dit, de tres centrals, amb l’entrada de Raíllo devora Valjent i Nastasic. Ara és quan la pregunta agafa cos: era pertinent fer jugar Raíllo tan aviat? La resposta és el primer gol del Betis. Una pilota que ja ve mal defensada al centre del camp és rematada per Willian José, que s'avança al capità mallorquinista, que arriba clarament tard. Segur que amb molt més rodatge, Raíllo hauria arribat un segon més prest que el davanter del Betis. Aquesta acció ha arribat al minut set i el Mallorca no ha tingut arguments per reaccionar en cap moment, llevat d’un gol anul·lat a Muriqi per mil·límetres. Les coses han anat de rota batuda amb l’expulsió totalment injusta de Mascarell per doble amonestació, tot i que ha estat ell qui ha patit la trepitjada del jugador del Betis.

En resum: poques coses es poden extreure d’aquesta nova derrota. Els jugadors demostren frustració i sembla que estiguin desmoralitzats, després de més de dos mesos de competició i una sola victòria. Refer aquesta situació només està en mans dels professionals i de l’entrenador, que de cada jornada que passa perd més crèdit. No sabem si s’ho veu a venir, però Javier Aguirre ja va manifestar que, si no hi ha bons resultats, podria perdre la feina. La classificació, ho tornam a dir, ens fa ser molt pessimistes.

Periodista
stats