Opinió 11/07/2014

Les coses pel seu ‘noming’

i
Llucia Ramis
2 min

Qualsevol que hagi vist porno sap que allò que la jove irlandesa féu a Magaluf no eren fel·lacions. Cosa que diria molt de la presumpta vida sexual de la persona que encunyà el terme mamading si no fos perquè, en realitat, tenia una intenció promocional. En inventar el nom, el convertia en atracció, com fer ràfting o pònting. Potser era involuntari, una simple derivació de balconing, mot que suavitza així mateix una estupidesa que cada any es cobra vides a Mallorca i Eivissa.

Quan et vens al preu de vint-i-tres llepades, has de dominar la teva imatge. En l’era de l’exhibicionisme, cada pic és més difícil. Realities com Sun, sex and suspicious parents, a la BBC, Geordie Shore o The Magaluf weekender fan dels inferns de Dant la versió light de Punta Balena. A l’època en què Geri Halliwell -futura Spice Girl- ballava dins la gàbia de BCM, alguns companys meus d’institut anaven a la localitat sense llei perquè una anglesa els desvirgàs a la platja (si era tan hàbil com la irlandesa, ho duien magre). Encara no existia la paraula, però feien dogging (actualment té més ressò el cruising ). No hi havia internet, i el que passava a Magaluf quedava a Magaluf.

Ara que tothom en parla, val més dir que és una altra cosa, més in. O més ing. I allà on uns veuen un gueto que mostra els límits de la degradació humana, d’altres ho pinten com un espai de llibertat amb els riscos puntuals que implica la diversió desenfrenada, pel bé de la recaptació econòmica de Balears. Sempre hem viscut d’esquena a Magaluf, com si no fos aquí mateix. Ara les xarxes ens el posen davant dels nassos i en fan publicitat; bona o dolenta depèn de si ets mallorquí o britànic. En tot cas, no es pot dir que la irlandesa menjàs vergues perquè, amb la famosa droga caníbal, això s’hauria d’entendre en sentit literal.

stats