Mèdia 07/06/2023

Un mallorquí rebutja la seva cita a 'First Dates' perquè no parla català

"M'agradaria que la persona que coneixeré i amb qui compartiré la vida i projectes futurs fos catalanoparlant", va assegurar el concursant davant les càmeres

2 min
Jaume durant unes declaracions al programa

PalmaL'edat, el físic, el lloc de procedència, però també la llengua són alguns dels requisits que els concursants de First Dates –el programa de cites de Cuatro– tenen a l'hora de triar parella. En el cas de Jaume, un mallorquí de 35 anys, que parlàs català era la condició sine qua non que esperava que complís la seva cita en el programa que es va emetre ahir dimarts. La realitat, però, va fer que el concursant –resident a la Seu d'Urgell– decidís no tenir una segona trobada amb Yolanda, la concursant que van triar per a ell.

Jaume i Yolanda durant el sopar a 'First Dates'

"M'agradaria que la persona que coneixeré i amb la qual compartiré la vida i projectes futurs fos catalanoparlant", va assegurar davant les càmeres del programa. El mallorquí es va presentar com una persona a qui li agrada molt estar a casa, al poble, anar a la muntanya i que evita les aglomeracions.

"El castellà no és la meva llengua"

A mesura que va avançar el programa, però, va advertir que el castellà "no és la seva llengua ni amb la que s'ha criat" i que per aquest motiu no li agrada parlar-la. Això, precisament, va fer que en la decisió final –la part de programa en què els concursants decideixen si tenir una segona cita amb la persona que han conegut– decidís que no volia tornar a veure's amb Yolanda.

Tot i que Jaume al·lega diversos motius, n'hi ha un que és definitori. Principalment, atribueix la decisió a la distància que els separa –ella és d'Alacant– i, especialment, a l'idioma. "Sincerament, m'agradaria que el meu ambient familiar fos catalanoparlant", va concloure.

stats