Esports 20/02/2019

Victoria Pertierra i Biel Gomila rebran la distinció Cornelius Atticus 2018 per part del Govern

El guardó, que enguany arriba a la 25a edició, reconeix tota una vida dedicada a l'esport en diferents àmbits

Ara Balears
3 min
Victoria Pertierra i Gabriel Gomila rebran la distinció Cornelius Atticus 2018 per part del Govern

PalmaVictoria Pertierra Monforte i Gabriel Gomila Jaume són els candidats (femení i masculí, respectivament) per ser distingits amb el guardó Cornelius Atticus 2018. Ambdós són esportistes, tècnics, dirigents i promotors. Pertierra ha destacat en la modalitat esportiva del golf i Gomila en futbol, tennis, atletisme i handbol.

Aquesta convocatòria de Cornelius Atticus és la segona en què hi ha una doble categoria de guanyador del guardó (masculina/femenina), en línia amb el foment de l'esport femení que el Govern ha seguit durant tota aquesta legislatura. Cal destacar que del total de 33 guardonats amb el Cornelius Atticus, atorgat des del 1996, fins l’any passat només tres havien estat per a dones. En la passada edició també va ser novetat que un guardonat amb la distinció Cornelius Atticus fos representant del jurat, així com dos representants de les federacions, elegits per l’Assemblea Balear de l’Esport, en lloc d'un. Cal recordar que els defensors de candidats no poden formar part del jurat per assegurar la transparència i l'objectivitat de la votació.

La proposta surt de la reunió del jurat de la distinció Cornelius Atticus, convocada aquest dimecres 20 de febrer a proposta de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, una decisió que a continuació haurà de ratificar el Consell de Govern.

Victoria Pertierra Monforte

(Filipines, 6 de novembre de 1945). Ha dedicat 55 anys a l'esport en la modalitat esportiva del golf. El 1981 va ser campiona del món en dobles i el 1996 va rebre l'or en el campionat europeu sènior per equips. Va obtenir plata en el campionat d'Europa sènior individual els anys 1996, 2001, 2002, 2003 i 2008, i també en el campionat europeu sènior femení per equips el 1999 i el 2002. El 1992 va rebre la medalla al mèrit en golf de la Reial Federació Espanyola de Golf i el 1993 va ser Premi Nacional de l'Esport de Golf que atorga el Consejo Superior de Deportes, entre altres reconeixements. Entre els anys 1977 i 2006 va ser membre de la junta directiva del comitè tècnic femení, capitana i presidenta de la Reial Federació Espanyola de Golf.

Biel Gomila Jaume (Montuïri, 1949). Mestre d'escola, professor de Secundària, promotor esportiu i periodista. Va rebre el Premi Nacional d'Educació Física el 1974. Finalista el 1985 en el premi a la persona física més distingida en el foment de l'esport escolar, ha rebut reconeixements del CE Montuïri (1997 i 2012) i als 20 anys com a responsable de la Comissió d'Esports de la Part Forana (1993).

El jurat d'aquesta edició l'ha presidit la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el vicepresident ha estat el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons.

Completen el jurat els següents vocals: Jaume Ordines, Pep Abrines, Àngel Blanch, Miquel Àngel Campomar (de la Direcció General d'Esports i Joventut), Margalida Portells (Consell Insular de Mallorca), Pilar Carrasco (Consell Insular de Menorca), José Fernando Gómez (Consell Insular d'Eivissa) i Jordi Vidal (Consell Insular de Formentera).

A més, Antoni Pomar, en representació de les federacions esportives d’esports individuals; Raúl Fullana, en representació de les federacions esportives d’esports col·lectius; Raúl Benito en representació del Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física; Raúl Rodríguez, en representació de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears, i Josep Sanchis, en representació dels guardonats Cornelius Atticus.

Per part dels mitjans: Joan Forteza (IB3), José Costa (RTVE Baleares), Francisco Muñoz (Onda Cero Mallorca), Javier Oleaga (Esradio97.1), Pedro Morlà (Cadena Ser), Albert Orfila (Última Hora), Rafael Sabater (Deportebalear), Javier Olona (Radio Balear), Sebastián Canals (Mallorcaesports), Juan Antonio Bauzà (Canal 4), Miguel Ángel Pons (COPE Menorca), Sebastià Adrover (Diario de Mallorca), Juanmi Mas (ARA Balears), Marc Rigo (Diari Balear), Lluís Orfila (Diario de Menorca), Rubén Jesús Palomo (Diario de Ibiza) i Poncio Bover (Diario El Mundo).

stats