Esports 02/05/2021

Valtteri Bottas dona la sorpresa i s'enduu la 'pole'

El pilot finlandès sortirà escortat pel seu company d'equip a Mercedes, Lewis Hamilton

2 min
Valtteri Bottas

Contra tots els pronòstics, Valtteri Bottas sortirà des de la primera posició aquest diumenge en la cursa del Gran Premi de Portugal (16 h, DAZN). Sense fer gaire soroll i controlant els temps, el finlandès ha deixat amb un pam de nas a tothom que esperava que avui Lewis Hamilton sumés la seva pole position número cent. El britànic haurà de sortir des de la segona posició, just per davant del seu rival per al Mundial, Max Verstappen (Redbull).

En la primera tanda de classificació, Ricciardo ha donat la sorpresa. L'australià de McLaren ha quedat fora de la següent ronda amb un temps molt per sota del rendiment esperat del seu monoplaça. Tenint en compte que el seu company d'equip, Lando Norris, ha aconseguit el segon millor temps a la Q1, resulta més que sorprenent el paper del pilot australià en aquest Gran Premi.

Fernando Alonso ha sigut el protagonista en la segona sessió. El pilot d'Alpine no ha aconseguit un bon temps que li permetés lluitar pels deu primers llocs de la graella de sortida i s'haurà de conformar amb sortir des de la tretzena posició. Amb Alonso fora de joc, i tot els ulls posats sobre Lewis Hamilton, s'ha donat el tret de sortida als últims deu minuts de la classificació.

Subtil i calmat. Amb tranquil·litat i passant desapercebut, Bottas ha aconseguit el millor temps quan ningú estava pendent del que feia el company de l'heptacampió. Sempre en un segon pla, a l'ombra del gran Lewis Hamilton, Bottas ha donat un cop a la taula per demostrar que ell també té alguna cosa a dir en aquest Mundial. "Veus com ho podíem fer", ha dit el finlandès per la ràdio un cop acabada la sessió. La feina, però, encara no està acabada. El finlandès haurà de demostrar demà en les 66 voltes que té el GP de Portugal que pot aguantar els atacs de Hamilton i Verstappen, que no dubtaran en lluitar per pispar-li el primer esgraó del podi.

stats