HOQUEI PATINS
Esports 26/01/2018

Últim tren per a la Copa de la Reina d'hoquei patins

El Vila-sana, el Bigues i Riells i l'Alcorcón es juguen l'últim bitllet per ser al torneig del KO

Guillem Barrera
3 min
En joc l'última plaça per a la Copa de la Reina

BarcelonaAmb 7 equips ja classificats dels 8 que disputaran la Copa de la Reina d'hoquei patins, aquest dissabte a les 20.00 h està en joc l'últim bitllet per ser a la cita de Vilanova i la Geltrú del 2 al 4 de març.

El Vila-sana, setè classificat amb 19 punts, és el que ho té millor per aconseguir aquesta última plaça per al torneig del KO, ja que depèn d'ell mateix. Les lleidatanes, però, hauran de derrotar abans a domicili l'equip revelació d'aquesta primera volta, el Cerdanyola, que ja es va assegurar fa uns dies ser al bombo del sorteig. Tot i que un empat o, fins i tot, una derrota classificaria el conjunt de la comarca del Pla d'Urgell, depenen dels resultats de les seves perseguidores.

El Bigues i Riells i l'Alcorcón són els altres dos clubs que lluiten per ser a la Copa. Empatats a 17 punts, només els val guanyar els seus compromisos, lluny de casa, contra el Girona i el Manlleu respectivament. Precisament el Manlleu, líder de la categoria, també va aconseguir el seu bitllet per a la cita, i serà, juntament amb el Voltregà, el Cerdanyola i, de moment, l'Hostelcur Gijón, cap de sèrie del torneig.

El Palau de Plegamans, el CP Las Rozas i el Vilanova i la Geltrú, aquest últim com a amfitrió, seran els altres tres conjunts que tenen assegurada la seva presència a la Copa. Fins i tot Las Rozas podria prendre la condició de cap de sèrie a l'Hostelcur Gijón si guanya el duel entre madrilenyes i asturianes. En canvi, les del Vallès i les del Garraf no es juguen res en els seus compromisos contra Reus Deportiu i Sferic Terrassa respectivament.

L'Igualada i el Lleida, a trencar les males ratxes en el duel de la jornada de l'OK Lliga

Si fa unes setmanes Igualada i Lleida s'enfrontaven als vuitens de final de la Copa CERS amb bones sensacions, aquest dissabte (16.00 h; Esport 3) els dos mateixos conjunts es tornen a veure les cares en el duel de la jornada de l'OK Lliga masculina, però amb la necessitat de trencar la mala ratxa de resultats que els han fet caure fins a la setena i vuitena plaça respectivament.

Els de la capital de l'Anoia encadenen dues derrotes consecutives, contra el Girona (1-3) i el Vic (2-0) en l'última jornada, mentre que els del Segrià fa cinc jornades que no guanyen i han passat de ser una amenaça per a la quarta plaça, ara ocupada pel Girona, a ser a la vuitena posició.

D'altra banda, el líder de l'OK Lliga, el Liceo, rep diumenge (12.30 h) el penúltim, el Palafrugell, amb la intenció de seguir comandant la classificació. El Barça, segon a un punt, intentarà assaltar el liderat derrotant dissabte (19.45 h) al Palau un Vendrell que ha guanyat els dos últims partits i s'ha tornat a colar en les posicions europees. Els blaugranes hauran de guanyar i esperar la molt poc probable sorpresa del Palafrugell a Riazor.

Pel que fa a la resta de la jornada, un Vic ressuscitat amb la victòria de la setmana passada rep el Girona, un dels equips més en forma de la competició. Els gironins han guanyat els últims 15 punts que han disputat i han robat la quarta posició al Noia Freixenet. Precisament, els de la capital del cava viatgen fins a Alcoi per emportar-se els tres punts cap a casa.

El duel entre el Caldes i l'Arenys de Munt, la visita del Voltregà a la pista del Lloret i el partit del Reus contra el cuer de l'OK Lliga, l'Asturhockey, completen la jornada 18.

stats