Esports 04/07/2021

Un club que és història de Catalunya

La UE Santboiana arriba als 100 anys de vida i treu pit per celebrar-ho

À.G.
2 min
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va participar de l’acte de celebració

BarcelonaLa Unió Esportiva Santboiana va arribar ahir als 100 anys de vida. Per celebrar-ho, el club va iniciar les activitats del centenari amb una trobada d’escoles al Baldiri Aleu. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va aprofitar l’efemèride per reivindicar la importància de l’esport de base català, que va qualificar d’“escola de ciutadania i eina de cohesió social”.

Abans de la celebració de l’acte institucional, el president va visitar les instal·lacions del club i va assistir a la trobada d’escoles de rugbi que s’hi va celebrar durant tot el matí. Durant la seva intervenció, el cap de l’executiu va subratllar la importància d’aquesta efemèride perquè “la Santboiana representa els valors del nostre esport i també els valors del nostre país. La història de la Santboiana és també història de Catalunya”. A més a més, va celebrar que després d’un any marcat per la pandèmia del covid-19 s’hagi pogut recuperar la pràctica esportiva, els entrenaments i les competicions. En paraules de president, l’esport català ha passat “una prova de resistència” i va instar a “preparar-nos per una temporada plena d’èxits i segura des del punt de vista sanitari”.

En l’acte d’inici de les celebracions de la UE Santboiana hi van participar també el president de l’entitat, Miquel Martínez; la filla del fundador del club, Rosa Aleu, i l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret. El president Aragonès va rebre de mans del president de l’entitat la samarreta commemorativa del centenari de la UE Santboiana. Rosa Aleu va recordar els inicis que el seu pare li explicava en les inacabables converses de rugbi que havien tingut. “Ell havia mamat aquest esport a França, on havia anat a estudi. I li va agradar tant que va decidir portar-lo a Sant Boi. I si se’n va sortir és perquè una sèrie de companys el van ajudar”, va dir en declaracions a TV3.

Guerrero lidera el projecte

Sergi Guerrero serà l’entrenador del primer equip de la Unió Esportiva Santboiana el curs 2021-2022. Després de tres anys molt notables a la banqueta del Barça, Guerrero arriba a Sant Boi en substitució de Ricardo Martinena. El tècnic coneix a la perfecció l’ADN de la UE Santboiana ja que torna al Baldiri Aleu, on va ser jugador del primer equip durant set temporades. Des del curs 2005-2006 fins al 2011-2012, Guerrero va vestir la samarreta del degà en 122 partits oficials i va aconseguir una Lliga (2006) i una Copa Ibèrica (2007).

L’exjugador de la UE Santboiana arriba al club amb el seu ajudant, Felipe Martínez, que el va acompanyar al Barça i amb qui comparteix la direcció de la banqueta santboiana en una temporada de gran importància estratègica.

stats