Esports 10/09/2020

Suspenen la Menorca Camí de Cavalls per la negativa previsió de contagis de covid-19

El Govern trasllada a l'organització les dificultats sanitàries per fer la prova a l'octubre

Ivan Martín
1 min
La competició permet gaudir de l'esport i del Camí de Cavalls.

CiutadellaEls organitzadors de Trail Menorca Camí de Cavalls, que tenia previst reunir més de 1.000 atletes, ha estat suspesa per les restriccions imposades pel Govern balear a causa de la propagació de la covid-19. Així ho ha comunicat la mateixa empresa organitzadora, Elitechip, als participants de la prova. Cal recordar que la Camí de Cavalls havia de disputar-se al maig, però va ser ajornada fins a principis d’octubre.

Es tracta de la correguda més rellevant i de més impacte econòmic a l’illa. Les sis categories entre 27 i 185 quilòmetres permetien a l’organització ingressar una important quantitat en concepte d’inscripcions. Els nombrosos patrocinadors i l’ajut institucional configuraven un esdeveniment que repercutia directament en el teixit econòmic menorquí, especialment en la planta d’allotjament i el sector de la restauració.

La decisió s’ha pres després d’una reunió que varen mantenir responsables de la Trail amb tècnics de les conselleries d’Esports i Salut del Govern balear, en la qual varen obtenir com a resposta les previsions amb vista a octubre pel que fa a la incidència del coronavirus, les quals, segons l’administració, no són positives. De fet, textualment afirmen: "Tenim l’índex de reproducció més alt del que és recomanable a les Balears, relativament controlat, però la taxa d’incidència acumulada en aquests moments està descontrolada i supera àmpliament l’acceptable de 50 casos per cada 100.000 habitants".

Des d’Elitechip han qualificat la suspensió de "dur revés" i reivindiquen la necessitat d’organitzar proves esportives. "Estam lluitant des del mes d’abril, treballam per dur a terme esdeveniments amb la màxima seguretat i garantint les mesures sanitàries", han declarat.

stats