Esports 06/06/2021

Sergio 'Checo' Pérez es corona en un Gran Premi de Bakú boig

El mexicà aprofita l'accident de Verstappen i l'error de Hamilton per endur-se la segona victòria de la seva carrera

2 min
Checo Pérez celebrant la victòria al GP de Bakú

Bakú mai defrauda. La cursa ha sigut plàcida des de l'inici del Gran Premi de l'Azerbaidjan, però, a vint voltes del final, el guió ha fet un gir de 180 graus. Els pneumàtics han sigut un element clau en una cursa on els avançaments han brillat per la seva absència en els primers girs. Primer Lance Stroll i després Max Verstappen han vist com els seus Pirelli no aguantaven més i es rebentaven en plena cursa. L'accident del líder del Mundial ha fet onejar la bandera vermella i, en el rellançament de la cursa des de la graella de sortida -per fer dues voltes-, ha acabat amb la segona victòria de la carrera de Checo Pérez, després d'un greu error de Lewis Hamilton.

Max Verstappen semblava el gran perdedor de la cursa quan, a tres voltes del final i sent líder en solitari, ha vist com l'accident que havia patit Stroll unes voltes abans ara li passava a ell. Les gomes no han aguantat més i Verstappen ha xocat violentament contra el mur de protecció de la gran recta del circuit de Bakú. La direcció de carrera ha decidit aturar la cursa i ha fet entrar tots els monoplaces en filia índia a la recta de boxes. Allà, els minuts han començat a passar sense que ningú sabés com i en quines condicions s'havia de reprendre la cursa.

Max Verstappen mirant la roda rebentada del seu monoplaça al circuit de Bakú.

Només quedaven dues voltes senceres perquè s'acabés el Gran Premi. Amb Max Verstappen fora de joc, Lewis Hamilton tenia una oportunitat d'or per endur-se la victòria i pispar-li el liderat al pilot de Red Bull. Quan la FIA ha donat l'ordre de reprendre la cursa, tots els pilots han sortit darrere del safety car per col·locar-se a la graella de sortida. Checo Pérez, des de la posició més avançada, ha intentat defensar el liderat, però Hamilton ha aconseguit sobrepassar-lo abans del primer revolt. Aquí ha sigut quan Hamilton ha marxat molt de pista i no ha pogut fer més que tornar en la darrera posició. Un error que li pot costar el Mundial.

La mala sort dels vuit cops campió del món ha acabat beneficiant l'altre protagonista del dia, Sebastian Vettel. El pilot d'Aston Martin ha aconseguit la seva millor classificació des que és a l'escuderia anglesa. El podi l'ha tancat Pierre Gasly (Alpha Tauri), que ha fet una actuació excel·lent al boig circuit de Bakú.

stats