EUROBÀSQUET 2019
Esports 05/07/2019

La selecció espanyola vol repetir final

Liderat per Astou Ndour, el combinat del català Mondelo ve d'exhibir-se contra la selecció russa

Oriol Santos
2 min
Anna Cruz en una acció en el partit de quarts de final davant Rússia

BarcelonaA un pas de la final. La selecció espanyola es jugarà aquest dissabte contra l'amfitriona Sèrbia (20.30 h, Teledeporte) un bitllet per a la final. Una bona actuació col·lectiva en els quarts de final, en els quals va superar Rússia per 24 punts de diferència, l'ha portat a les vuitenes semifinals en les nou últimes edicions. La seva rival serà la poderosa Sèrbia. Les jugadores de Marina Maljković van atropellar Suècia (87-49) en el partit previ a l'encreuament amb Espanya i han demostrat que són un dels conjunts més temuts de la competició. L'altra finalista sortirà del duel entre França i la Gran Bretanya.

El doble premi de la victòria contra Rússia –classificació i plaça per al preolímpic de Tòquio 2020– no és suficient per al grup de jugadores que dirigeix el barceloní Lucas Mondelo. El combinat espanyol vol arribar a la segona final consecutiva després d'aconseguir la victòria en l'última celebrada a França l'any 2017. Les espanyoles arriben a la cita decisiva en un estat de forma extraordinari, sobretot després de les grans sensacions del triomf als quarts de final. Astour Ndour, jugadora de la WNBA, s'ha convertit en el far d'un conjunt que basa el seu joc en un gran treball col·lectiu: la circulació ràpida de la pilota, l'encert exterior i una càrrega notable del rebot ofensiu són les senyes d'identitat d'un equip campió. Les catalanes Laia Palau, Anna Cruz, Marta Xargay i Sílvia Domínguez, amb una mitjana superior als 17 minuts per partit, són la base del conjunt espanyol, que a hores d'ara només té el dubte de Laura Nicholls, que va rebre un fort cop en l'últim minut del partit contra la selecció russa.

Espanya buscarà la seva novena medalla en les últimes deu edicions de l'Eurobàsquet.

Ana Dabovic, l'estrella de l'amfitriona Sèrbia

Espanya i Sèrbia s'enfrontaran al Belgrade Arena. El pavelló serbi estarà ple a vessar i animarà sense parar la seva selecció, la campiona de l'Eurobàsquet 2015. El combinat entrenat per Maljković ve de classificar-se com a primer del grup D i de guanyar molt còmodament a Suècia. La sorprenent onzena posició en l'últim campionat europeu va significar un sotrac important posterior a la medalla de bronze obtinguda als Jocs Olímpics de Rio 2016. En les semifinals de la cita olímpica de fa tres anys, les sèrbies van caure contra Espanya en un partit força igualat (68-54).

La líder de l'equip serbi és Ana Dabovic. La jugadora de Los Angeles Sparks, conjunt de la WNBA, ocupa la posició d'escorta i els seus números en els quatre partits de campionat són molt bons. Sense comptar el tercer duel de grups, quan la seva selecció ja estava classificada i va aprofitar per descansar –només nou minuts en pista–, Dabovic té una mitjana de 16 punts, 4,7 assistències i 5,7 rebots. Campiona de la màxima competició nord-americana l'any 2016, la jugadora sèrbia acumula una gran experiència i és el mirall de tota una generació que buscarà, a casa, una nova final europea.

stats