EUROBÀSQUET 2019
Esports 04/07/2019

La selecció espanyola supera Rússia i es classifica per a les semifinals de l'Eurobàsquet (78-54)

Les jugadores de Lucas Mondelo s'exhibeixen i obtenen doble recompensa: classificació i Preolímpic

Oriol Santos
1 min
Laia Palau en un acció del partit de quarts de final

BarcelonaLa selecció espanyola, liderada per una incommensurable Astou Ndour, ha vençut Rússia (78-54) aquest dijous en el partit de quarts de final de l'Eurobàsquet. Les jugadores que entrena el tècnic català Lucas Mondelo han aconseguit, per tant, el bitllet per a les semifinals per vuitena vegada en les últimes nou edicions del campionat. Aquest triomf representa un premi doble: classificació i plaça per al Preolímpic de Tòquio 2020. La selecció russa, tricampiona d'Europa, s'ha vist clarament superada per una exhibició col·lectiva, que ha basat el seu joc en la ràpida circulació de pilota i el rebot ofensiu.

Les catalanes Marta Xargay, amb onze punts, i Anna Cruz, amb vuit rebots, han acompanyat una Astou Ndour que ha dominat la pintura i ha acabat amb una valoració de 32 (24 punts i 12 rebots). La pivot d'origen senegalès, amb una mitjana de 19,35 punts per partit, ha sigut el far ofensiu d'un equip que ha regnat en les posicions interiors. El rèdit que ha tret el conjunt espanyol de les pilotes perdudes per les russes (24 punts) i de les segones accions (22 punts) ha sigut un altre dels factors clau.

La igualtat que s'ha vist en el primer quart ha sigut una ombra del que s'ha pogut veure en el segon. Un 25 a 12 de parcial ha sigut el detonant d'un partit que Espanya ha dominat durant més de 38 minuts. El gran treball defensiu de les Mondelo han deixat en només 54 punts una de les seleccions amb més capacitat ofensiva. Cap jugadora russa ha superat els deu punts.

El rival d'Espanya sortirà del guanyador del Sèrbia-Suècia que es disputarà aquest dijous a partir de les 20.30 a Belgrad. Les semifinals es jugaran dissabte.

stats