BARÇA
Esports 09/07/2015

L'Associació per la Defensa dels Drets dels Socis del Barça presenta una demanda contra Jordi Cases

L'entitat que encapçala Robert Blanch i que segueix reclamant que s'executin els avals a l'anterior junta de Joan Laporta, acusa el soci que va ajudar a destapar el Cas Neymar de "venjança personal" i de "perjudicar el Barça"

Martí Molina
2 min
Robert Blanch i Vicenç Pla, al centre / RUTH MARIGOT

BarcelonaL'Associació per la Defensa dels Drets dels Socis del Barça ha irromput a l'escenari electoral blaugrana i està decidida a presentar una demanda contra Jordi Cases, el soci que va ajudar a destapar el Cas Neymar. L'entitat que encapçala Robert Blanch l'acusa de perjudicar el club en una venjança personal.

Tot arrenca amb la decisió de Jordi Cases de presentar una demanda contra la directiva (aleshores encapçalada per Sandro Rosell) perquè vol saber el motiu dels 40 milions d'indemnització que el club va pagar pel fitxatge de Neymar. El soci, que no va rebre cap resposta per part de l'entitat, va acudir als jutjats. Allà es va obrir la caixa de Pandora i va acabant amb la intervenció de la fiscalia, que acusa el club de simular contractes i de frau fiscal. Un tema, conegut com a Cas Neymar que encara està pendent de resoldre's judicialment, i pel qual l'expresident Rosell, el president sortint Bartomeu i el propi club estan processats.

Per a Blanch, la demanda que va presentar en el seu dia Cases s'entén com "un greuge perjudicial i deslleial amb la resta de socis del FC Barcelona i amb el propi FC Barcelona, així com la utilització espúria de la jurisdicció penal com a instrument d’una 'vendetta' personal". El comunicat assegura que hi ha "diversos fets que acrediten que l’acció penal iniciada pel Sr. Cases no perseguia l’objectiu que li és propi a aquest tipus d’actuacions, i cercava únicament erosionar la imatge del FC Barcelona i del seu President".

Aquesta no és l'única acció judicial que ha tirat endavant Robert Blanch entorn del Barça. De fet, en la roda de premsa que ha convocat per donar més explicacions (dilluns dia 13 a les 12 h, a l’Hotel Rafael de Badalona) també farà una valoració de la sentència dels avals. Una resolució judicial favorable a l'Associació i que exigeix que la directiva de l'expresident Joan Laporta executi els avals corresponents al seu mandat. Un tema que està aturat a l'espera del resultat final de l'acció de responsabilitat, que determinarà si hi va haver pèrdues o no durant el mandat de Laporta.

stats