RCD Espanyol
Esports 20/05/2023

RDT: l’ego que va frustrar una gran carrera i un negoci històric

El davanter madrileny es retrobarà amb l'equip on va negar-se a continuar a l'estiu i que ara pateix per salvar-se

3 min
Raúl de Tomás només ha marcat un gol amb el Rayo Vallecano aquesta temporada

BarcelonaDurant la seva etapa a Barcelona, Raúl de Tomás era un habitual del Bonasport Club, un dels centres esportius més exclusius i luxosos de la ciutat. El madrileny, a qui li encantava presumir de cotxes exuberants, no va passar desapercebut en un espai on celebritats com Shakira buscaven discreció i tranquil·litat. Envoltat d’algunes de les butxaques més plenes de Barcelona, RDT hi va trobar el lloc ideal per engreixar un ego que va acabar esclatant al vestidor de l’Espanyol. Aquest diumenge (14 h, DAZN), un any després de marcar en el seu últim partit com a espanyolista, i nou mesos després de la seva sortida, es retrobarà amb un Espanyol que es juga la vida a Vallecas.

De la gestió del seu cas no en surt ningú ben parat. El davanter va deixar l'Espanyol després de marcar 17 gols i de ser el jugador blanc-i-blau que més quilòmetres va recórrer la temporada passada si se sumen tots els entrenaments i els partits. Així ho corroboren els GPS que enregistren les dades de tots els jugadors. “Va cometre errors, i de fet va ser el jugador que va pagar més multes, però és un bon tipus a qui cal tractar de manera especial”, explica a l’ARA una persona que va tractar-lo de prop a l’Espanyol. L’entitat periquita, de fet, tenia informes, quan el va fitxar, que advertien del seu caràcter “complex i introvertit”. “Sabíem com era, i en alguns moments que es va dir que estava lesionat realment estava castigat. El vam saber portar amb autoritat i proximitat”, recorda una persona que va coincidir amb ell. 

La seva actitud va desesperar bona part de la plantilla, fins i tot els capitans. “Fora del camp era bona persona, però no m’havia trobat mai amb un futbolista amb un caràcter tan especial. L’entrenador li va permetre moltes coses i va alimentar un monstre que va anar creixent. Al final ja no hi va haver marxa enrere”, rememora un excompany d’equip. També va ser un maldecap per als preparadors físics. La desconnexió de les rutines marcades pel club durant el confinament va portar-lo a patir diverses lesions quan va tornar la competició. Exactament el mateix que li va passar l’estiu passat. No fer una pretemporada en condicions li ha passat factura aquest curs. “No s'entrena prou bé durant setmanes, i això li passa factura”, diu un antic pes pesant del vestidor blanc-i-blau, que lamenta que no hagi tingut una carrera amb reptes més elevats: “Podria ser on volgués, perquè té qualitat de sobres, però cal estar-hi molt a sobre”. La sortida de Vicente Moreno i Rufete del club, les persones que l'havien sabut portar, va alimentar un divorci que Domingo Catoira i Diego Martínez no van saber reconduir. “No van fer res perquè s’integrés al grup, no era un perfil que els encaixés”, apunten del seu entorn. 

Divorci amb l'Espanyol i Stellar

Al final de la temporada passada, RDT estava convençut que rebria ofertes d’importants clubs europeus. L’agència que aleshores el representava, Stellar Group, va trucar a les portes de la Bundesliga, la Premier, la Serie A i la Lliga, però no va trobar cap club disposat a pagar el seu traspàs. “Va ser una situació molt estranya. Ens va sorprendre molt que no trobés l’oferta esportiva i econòmica atractiva que esperàvem, i encara més que acabés al Rayo, on no s’imaginava jugar a principis d’estiu”, reconeix una persona de l’entorn del jugador madrileny. Els agents van fer tot el possible per intentar convèncer-lo, sense èxit, que es reconciliés i fes les paus amb l’Espanyol, una alternativa que li hauria permès seguir somiant en el Mundial. Escollir tornar a Vallecas, amb el mercat ja tancat, va propiciar el divorci amb els seus agents. Ara és el pare de RDT qui gestiona la carrera d'un davanter que, amb 28 anys, ha viscut gairebé tota la seva carrera en equips modestos, entre Primera i Segona. Aquest diumenge pot reobrir algunes cicatrius mal tancades en un Espanyol que necessita no afegir més foscor al seu futur.

stats