Esports 15/06/2022

Rafel Nadal: "Gràcies per aquest reconeixement simple, com som jo"

El Govern ha homenatjat aquest dimecres el tennista mallorquí per la seva trajectòria professional

2 min
El Govern ha homenatjat Rafel Nadal aquest dimecres

PalmaRafel Nadal, el millor tennista masculí de la història, ha rebut un homenatge aquest dimecres en el Consolat de Mar per part de la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui li ha lliurat una obra gràfica de l'artista alcudienc Tomeu Ventayol, inspirada en el poeta manacorí Miquel Àngel Riera, "que escenifica la mar que ens uneix, que ens fa ser terra d'oportunitats". "Gràcies per aquest reconeixement simple, com som jo", ha destacat l'esportista mallorquí.

Armengol ha començat la intervenció assimilant Nadal com "el millor ambaixador que tenen les Balears, amb una història que va lligada a l'èxit i el reconeixement de la nostra terra". "22 grand slams ho diuen tot, és irrepetible", ha apuntat la cap de l'Executiu, referint-se al nombre de títols dels quatre grans tornejos que ha aconseguit el tennista després de la seva catorzena victòria a Roland Garros.

Armengol li ha lliurat una obra artística en forma de reconeixement

Armengol ha destacat en el seu discurs "els valors de comportament i exemple per a molts joves de les Balears i el món" que transmet l'esportista manacorí, i ha afegit que "les Illes et donen les gràcies pel teu esforç, pel compromís amb aquesta terra i pel compromís solidari que ajuda les persones més vulnerables". En aquest sentit, Nadal ha remarcat que "ser reconegut per les Balears té un significat especial".

El tennista ha fet incís en aquest darrer any "emocionant, però difícil en segons quins moments", en el qual ha guanyat dos grand slams: l'Open d'Austràlia i Roland Garros. "Aquests darrers anys he tingut més lesions del compte, que m'han duit maldecaps, però m'han deixat gaudir més de ser a casa nostra", ha destacat. Així mateix, ha agraït "el respecte i la manera com se'm tracta, amb discreció". "Mai he pretès donar un aspecte de figura, sinó el contrari, de persona propera, i tenc la sort de ser de Manacor, on se'm respecta i puc fer vida com una persona normal del meu poble", ha apuntat.

A l'acte, a banda de la presidenta del Govern, hi han assistit la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago; la delegada del govern a les Balears, Aina Calvo; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, i el batle de Palma, José Hila, entre d'altres.

stats