Esports 11/12/2021

Puado posa seny a la borratxera de gols contra el cuer (4-3)

L'Espanyol pateix per derrotar un Llevant que perdona i ho paga car

Puado, amb dos gols, ha donat el triomf a l'Espanyol contra el Llevant

L’Espanyol surt il·lès de la visita del cuer (4-3), un Llevant a qui li costarà d’entendre com ha pogut marxar amb les mans buides de l’RCDE Stadium després d’haver capgirat el gol inicial dels blanc-i-blaus i d’haver-se posat fins a dues vegades per davant en el marcador. El conjunt granota, que ha batut el rècord de més partits consecutius sense guanyar a la Lliga (25), ha estat a punt de trobar contra l’Espanyol l’aspirina que buscava per alleugerir part dels seus maldecaps.

L’últim partit que se celebrarà al feu espanyolista en aquest 2021 ha sigut una autèntica borratxera de gols en què els dos equips han competit a veure qui cometia més errades. A la primera part ha sigut l’Espanyol el que, tot i avançar-se primer, gràcies a Darder, n’ha comès més. El Llevant ha trobat dues autopistes sense peatge a l'esquena d’Aleix Vidal i Pedrosa, dos laterals que gaudeixen quan ataquen però pateixen quan els toca mirar cap enrere. En l’1-1, Son ha guanyat la partida a Pedrosa i De Frutos, que ha fet el mateix amb Vidal, ha rematat a plaer. Poc després ha arribat l’1-2, fabricat pels mateixos jugadors del Llevant, que s’han intercanviat els rols.

La defensa de l’Espanyol, massa tova, ha quedat retratada de forma incomprensible. El conjunt granota ha intentat aprofitar les facilitats concedides per deixar el partit sentenciat al descans, però ha desaprofitat dues ocasions clares amb les quals hauria pogut marxar al vestidor amb un contundent 1-4. Diego López, per a qui els anys no passen, ha tornat a aparèixer amb un peu magistral en un mà a mà amb Morales quan el seu equip més ho necessitava. Vicente Moreno no ha volgut tocar cap peça al descans malgrat la pobra imatge mostrada pel seu equip, que estava fent circular la pilota massa lentament, atacant de forma previsible i mostrant massa fragilitats darrere.

Puado s’estrena aquest curs

L’Espanyol no ha sabut com frenar els contraatacs del Llevant, que fins al final del partit ha pogut córrer amb certa facilitat fins a l’àrea rival. Però l’equip s’ha ordenat en atac a l’inici de la represa, i ràpidament ha trobat l’empat. Vidal, que ja havia originat la centrada que ha donat lloc al primer gol, ha habilitat Yangel dins de l’àrea i aquest, amb bon criteri, ha trobat al segon pal RDT amb la canya a punt.

Els dos equips han mantingut un intercanvi de cops que s’ha reproduït amb dos gols consecutius. Els tercers gols de cada equip han nascut en dos córners favorables al conjunt blanc-i-blau. El primer l’ha sabut resoldre el Llevant amb un contraatac de manual finalitzat per Morales. El segon, dos minuts després, ha acabat amb Puado rematant al segon pal una pilota pentinada per Darder. L’extrem del planter, que encara no havia marcat aquesta temporada, s’ha retrobat amb el gol quan l’equip més el necessitava. També ha sigut seu el 4-3 a un quart d’hora per al final. L’Espanyol enyorava la seva aportació golejadora i el 9 blanc-i-blau ha aparegut en un moment delicat per firmar un doblet providencial que ha evitat una dolorosa patinada. El seu rendiment, que creix jornada rere jornada, contrasta amb la pobra imatge d'un Embarba que segueix sense trobar el seu millor nivell.

En el tram final, els de Vicente Moreno s’han vist afavorits per una acció matussera de Son, que ha vist la vermella directa després d’un cop de colze i un posterior cop de puny sobre Melamed. Pedrosa ha perdonat el cinquè, i si l'Espanyol no ho ha pagat car és perquè davant tenia un Llevant a qui la fortuna no acompanya aquesta temporada. Els granota, que no han guanyat cap dels tres partits en què han marcat tres gols, han perdonat l’empat al minut 99.