RCD Espanyol

L'Espanyol vol treure's la gramalleta d'equip aspirina

Els blanc-i-blaus reben el Llevant, l'únic equip que encara no ha guanyat en aquesta Lliga

3 min
L'Espanyol només ha patit una derrota aquest curs en el fortí de Cornellà-El Prat

Només dos dels 202 clubs que conformen les dues primeres divisions de les cinc grans lligues europees encara no saben què és guanyar en lliga aquesta temporada. Un d’ells és el Greuther Fürth alemany, que enguany viu el seu segon curs a la Bundesliga. L’altre, el Llevant. El conjunt granota serà aquest dissabte (14 h, Movistar LaLiga) l’últim rival que trepitjarà Cornellà-El Prat aquest 2021. Ho fa com a cuer, immers en una greu crisi de resultats. La setmana passada va igualar la ratxa més llarga de partits sense guanyar de la història de la Lliga: els 24 partits de l’Sporting del curs 1997-98. No guanyar a l’RCDE Stadium implicarà batre aquest rècord negatiu.

L’estadi blanc-i-blau, però, no vol ni sentir a parlar de la possibilitat que l’Espanyol torni a convertir-se en un equip aspirina per a un rival necessitat de punts. Una condició que ha acompanyat els espanyolistes en els últims anys, i que ja es va repetir el 31 d’octubre al camp del Getafe, en aquell moment últim classificat. Els de Vicente Moreno tornen a estar en terra de ningú, un escenari indefinit que la parròquia coneix a la perfecció. L'equip acaba de tornar de Segona, però l'afició no es conforma amb la permanència i demana lluitar per fites superiors. Per aconseguir-ho, l'Espanyol no pot deixar escapar punts contra els equips de la zona baixa. La visita del Llevant resulta una cita clau per als catalans, que tancaran l’any afrontant tres sortides als camps del Palència Cristo Atlètic, a la Copa, i del Celta i el València a la Lliga.

Tercer canvi en una banqueta rival

El Llevant, que fa unes setmanes va cessar el seu director esportiu, serà el tercer equip al qual l’Espanyol s’enfrontarà aquesta temporada poc després d’un canvi de tècnic. Els dos anteriors van sortir reforçats de la visita dels espanyolistes. El primer va ser el Getafe, que va derrotar els blanc-i-blaus tres setmanes després d’incorporar Quique Sánchez Flores. El segon va ser el Barça, que va estrenar Xavi a la banqueta amb un ajustat triomf al derbi barceloní (1-0). 

El Llevant va estrenar la setmana passada el seu tercer tècnic d'aquest curs, Alessio Lisci. Després de debutar amb un 0-8 en Copa al camp del CD Huracán Melilla i d'esgarrapar un punt contra l'Osasuna, el conjunt granota ha ratificat aquesta mateixa setmana aquest jove entrenador, que amb només 36 anys vol fer-se un lloc en el futbol professional malgrat no tenir experiència en una banqueta d’alt nivell. 

El seu camí fins a l’elit no ha sigut gens fàcil. Com a jugador, Lisci va arribar a la Serie D (la quarta categoria del futbol italià) de la mà del Guidonia, però gairebé sempre va jugar a la Promozione (la Sisena divisió). Ben aviat va formar-se per començar a treballar entrenant equips de categories inferiors. Va començar al Lazio, però poc després va provar sort enviant 20 cartes als clubs de la Lliga oferint-se fer pràctiques al seu futbol base. Li van respondre l’Atlètic i també el Llevant, que finalment va incorporar-lo el 2011. 

Els dos primers anys, per sobreviure, va compaginar aquesta feina amb la de venedor de productes alimentaris a diferents restaurants italians de València. Els camins de Lisci i del Llevant van separar-se temporalment quan el club va cessar Miguel Ángel Villafaina, tècnic del juvenil A de qui l'italià era la mà dreta. Lisci va tornar a Itàlia, però el conjunt granota va repescar-lo poc després, i li va oferir el càrrec de responsable del juvenil B. Des d’aleshores ha anat construint el seu camí com a entrenador principal. El 2021 va començar dirigint el juvenil, i el tancarà amb el difícil repte de salvar el primer equip, que buscarà el seu primer triomf en un camp on aquest curs només hi ha guanyat un visitant, l’Atlètic de Madrid.

stats