Esports 28/08/2021

Pol Espargaró torna a somriure a Silverstone

El pilot de Granollers aconsegueix la primera 'pole' per a Honda d'aquesta temporada i la seva a MotoGP amb l'equip japonès

2 min
Pol Espargaró celebrant amb la seva familia, per videotrucada, la pole

BarcelonaLes Honda són motos complicades i les més difícils de conduir de tot el Mundial. Saber-les portar (i que no et portin elles) és el repte més gran per a qualsevol pilot que arriba a l'equip japonès. Pilots com Jorge Lorenzo no se'n van sortir, i aquesta era la por que planava sobre Pol Espargaró. El de Granollers, en la seva primera temporada a Honda, no estava aconseguint els resultats esperats... Fins a aquest cap de setmana al circuit de Silverstone. En la cursa d'aquest diumenge (14 h, DAZN), el català sortirà des de la posició més avançada de la graella després d'haver-se reivindicat.

Els cops de puny a l'aire al finalitzar la sessió de classificació ja demostraven que Pol Espargaró s'acabava de treure un pes de sobre. L'adaptació a l'Honda està sent complicada, i tot i que la millora es va veient setmana rere setmana, aquest millor temps ha donat un respir i forces al pilot de Granollers. Després d'una lluita aferrissada amb Jorge Martín (Ducati) en els últims girs per rebaixar encara més el cronòmetre, el pilot madrileny ha comès un error sortint de la pista i el seu temps no s'ha registrat, cosa que l'ha relegat a la quarta posició de la graella de diumenge. Espargaró quasi no s'ho podia creure quan ha deixat la moto al parc tancat, darrere del número 1 (lloc de privilegi per al poleman).

La jornada ha sigut dolça per a Honda. Amb un Marc Márquez ja recuperat de l'ensurt de la sessió d'entrenaments de divendres (quan va caure a més de 270 km/hora i va rodolar fins a tornar a entrar a pista), l'equip japonès ha fet la millor classificació de la temporada. El de Cervera sortirà des de la cinquena posició, just per davant d'Aleix Espargaró, que ha dit que ara mateix és "un dels tres millors pilots de MotoGP".

En el primer Gran Premi amb Maverick Viñales oficialment fora de Yamaha, la creu se l'ha endut el seu excompany d'equip Fabio Quartararo. El líder el Mundial no ha tingut les millors sensacions en la tanda classificatòria, condicionat per l'esquinç que es va fer ahir durant els entrenaments lliures, que el va dur al centre mèdic. Des de la tercera casella de la graella, el francès intentarà imposar el seu pilotatge amb autoritat i endur-se la victòria per mantenir la distància en la general del Mundial. Abans, però, haurà de superar el pilot revelació de Ducati i Pol Espargaró, que no vol deixar escapar l'oportunitat de reivindicar-se com una aposta guanyadora per a Honda.

stats