DAKAR 2019
Esports 16/01/2019

Peterhansel abandona el Dakar

En motos, Price i Quintanilla es jugaran el triomf en l'última etapa

Nuria García
2 min
Peterhansel, durant el Dakar 2019

BarcelonaStéphane Peterhansel no podrà lluitar pel podi del Dakar. El pilot francès ha hagut d'abandonar el ral·li aquest dimecres, a falta d'un dia per al final, a causa d'una lesió del seu copilot, David Castera.

Peterhansel, 13 cops guanyador del Dakar, s'ha aturat quan tan sols havia completat 26 quilòmetres de l'especial d'aquest dimecres, la novena del Dakar, i el seu copilot ha hagut de ser evacuat a un hospital.

El pilot de Mini era quart de la general i lluitava amb Nasser al-Attiyah, Nani Roma i Sébastien Loeb per aconseguir ser al podi de l'edició d'aquest any del Dakar. Amb la baixa de Peterhansel, de fet, Nani Roma té més fàcil assegurar-s'hi un lloc, perquè tot i que té Loeb a pocs segons, el quart classificat ara és Despres, a més d'una hora i mitja del català.

Aquest dimecres, la victòria ha estat per a Al-Attiyah, que ha completat l'especial en un temps cinc minuts més ràpid que Nani Roma, que ha estat segon. Loeb ha tingut problemes a les dunes i, a més, ha patit una avaria del vehicle, mentre que Despres ha bolcat en una duna i perd molt de temps esperant assistència.

Price i Quintanilla: el títol, en l'última etapa

Pel que fa a les motos, Toby Price i Pablo Quintanilla s'ho jugaran tot l'últim dia. Aquest dimecres, en una sortida massiva, ells dos i Matthias Walkner s'han neutralitzat i han anat plegats durant tota l'etapa, de manera que han arribat a la meta amb temps calcats.

El guanyador de l'etapa ha estat Michael Metge, mentre que el segon classificat ha estat Daniel Nosiglia, a 2 minuts de Metge. Quintanilla ha acabat tercer, a 3.28 de Metge, mentre que el quart i el cinquè llocs han estat per a Walkner i Price, amb el mateix temps, a 3.29 del guanyador.

Així doncs, Price manté el lideratge de la general i Quintanilla és segon, a 1.02, i Walkner és tercer, a 6.35.

Pel que fa als catalans, Oriol Mena ha tornat a ser el millor, onzè, a 5.58 de Metge, mentre que Laia Sanz ha completat l'etapa en el 13è lloc. En la general, Mena és novè i Laia Sanz onzena.

stats