FUTBOL
Esports 06/03/2018

Els organismes de seguretat alemanys temen que hi hagi violència islamista durant el Mundial de Rússia

El diari 'Bild' avança un informe de l'Oficina Federal Criminal d'Alemanya on s'alerta d'aquest fet

Efe
1 min
Compte enrere per al Mundial de futbol de Rússia

BerlínSegons un informe al qual ha tingut accés el diari 'Bild', l'Oficina Federal Criminal alemanya (BKA) creu que hi ha perill que hi hagi violència islamista durant el campionat mundial de Rússia. Segons el diari citat, l'informe assenyala que les organitzacions islamistes tenen estructures muntades en diverses parts de Rússia i que, a més, hi ha molts combatents de l'organització terrorista Estat Islàmic que són d'origen rus.

La participació russa a la guerra de Síria fa que el país estigui en el punt de mira d'Estat Islàmic, que des del 2017 ha inclòs amenaces contra el Mundial en els seus actes de propaganda. Així, per exemple, han mostrat imatges en què estrelles com Neymar, Messi i Cristiano Ronaldo són executats.

Un altre perill que també assenyala la BKA en el seu informe és el dels 'hooligans', que a Rússia són especialment violents i que ja han anunciat la seva intenció de convertir el campionat del món en un festival de violència. A més, continua el diari, els serveis secrets russos han informat d'una samarreta venuda a Alemanya amb la inscripció "Aquesta vegada arribarem a l'estiu", que es considera que és una al·lusió dels ultres alemanys a l'intent d'invasió de Rússia per part de les tropes nazis l'any 1941.

stats