FUTBOL - SEGONA DIVISIÓ
Esports 03/03/2017

Olaizola crida a mantenir la fe tot i la dificultat de creure en l’equip

L’entrenador vermell fa autocrítica i reconeix que els errors els penalitzen massa

Ara Balears
2 min
Javier Olaizola encara no ha identificat els factors que provocaren la desfeta davant el Tenerife.

PalmaDues victòries, tres empats i tres derrotes en les vuit darreres jornades. La setmana passada, l’equip va naufragar a la segona part del duel contra el Tenerife i va veure com els canaris li remuntaven el gol inicial per acabar golejant-lo. Aquestes són dues de les estadístiques que confirmen la poca fiabilitat del Mallorca, una irregularitat que el manté a la zona de descens a Segona B. Tot i que l’equip no hagi demostrat ser de fiar, Javier Olaizola va fer ahir una crida a mantenir la fe en el grup, a continuar creient. No hi queda més remei.

“Afrontam el partit contra l’UCAM Múrcia amb il·lusió i amb l’esperança de guanyar els tres punts. Hem mostrat, tant a casa com a fora, que feim moltes coses bé i hem estat a punt de guanyar diverses vegades, però cometem errors i ens falta encert de cara a la porteria. L’equip no ha de deixar de creure en el que estam fent, per progressar cal ser autocrític. Ens estan penalitzant de manera excessiva els errors i hem de tenir més encert”, explicà el basc en la compareixença prèvia al duel de diumenge migdia contra el conjunt murcià.

El tècnic sap que tot es redueix a una qüestió de moral. Si els seus homes la mantenen elevada, serà més senzil sumar victòries. De totes maneres, Olaizola encara no ha trobat el diagnòstic dels motius del naufragi de dissabte passat. No té ni idea del que va passar a la segona part.

“És il·lògic el canvi de l’equip d’una part a una altra. Passàrem de jugar un bon partit a, després del descans, cometre errors greus que ens costaren una golejada. Encara no m’ho explic, ni com a jugador ni com a entrenador m’havia passat això”, va analitzar l’entrenador basc.

En aquest sentit, va tornar a aparèixer la fortalesa mental de la qual ha de fer gala l’equip si vol superar els obstacles que li presenten els rivals en forma de gols. És una mancança que s’arrossega des de l’any del descens. “No s’ha de perdre la identitat en el camp. Això no ve d’ara, fa quatre anys que ho païm. Hem d’afrontar els partits des de la situació en la qual ens trobam i allò més normal és que ens creïn ocasions. L’única manera de tirar això endavant és essent forts des del punt de vista mental. L’equip ha de continuar creient. Qui no és fort mentalment no pot triomfar”, va destacar Olaizola.

I és que, si el Mallorca es vol escapar del descens a l’infern de la Segona B, haurà de tenir uns nervis de ferro. Haurà de començar diumenge davant un rival per a la permanència, del qual el separen tres punts.

stats