CICLISME
Esports 04/09/2013

Nibali es torna a posar líder de la Vuelta amb una gran crono a Tarazona

El Purito fa la pitjor crono entre els grans favorits a la general i es col·loca cinquè amb 2' 33”perduts, mentre que Roche, Valverde i Horner estan a menys d'un minut del sicilià

Albert Rabadán
1 min

BarcelonaL'única crono individual de la Vuelta a Espanya, de 38,8 km de recorregut al voltant de Tarazona, ha servit perquè el sicilià Vincenzo Nibali (Astana), el vencedor del darrer Giro d'Itàlia, recuperés el mallot vermell de líder després d'una gran quarta posició a l'etapa.

El recorregut de la contrarellotge tenia un port de tercera categoria (Moncayo) a mig recorregut, però això no ha evitat que es disputés un nou duel d'especialistes entre Fabian Cancellara i Tony Martin, resolt amb un clar avantatge per al suís. Cancellara, enguany, es vol centrar en la prova en ruta del Mundial de Florència i ha fet valer la seva millora de rendiment en terrenys ascendents.

Entre els màxims favorits a la general, el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha estat el que ha perdut més temps, tres minuts, i haurà de remuntar posicions a la muntanya des de la cinquena posició a la general. Nibali, Roche, Valverde i Horner estan a menys d'un minut, i sumats als escaladors Ivan Basso, Thibaut Pinot i Domenico Pozzovivo semblen ser tots els aspirants a la victòria final.

Aquest dijous la Vuelta acabarà a Tarragona, en una etapa favorable als esprintadors, mentre que divendres l'etapa acabarà a Castelldefels, després de superar el port del Ratpenat.

Vuelta a Espanya, onzena etapa(Tarazona, 38,8 km CRI):

1r Fabian Cancellara (RadioShack) 51'00”

2n Tony Martin (Omega Pharma) a 37”

3r Domenico Pozzovivo (Ag2r) a 1' 24”

4t Vincenzo Nibali (Astana) a 1' 25”

5è Dario Cataldo (Sky) a 1' 41”

(…) 21è Joaquim Rodríguez(Katiuixa) a 3' 01”

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana)

2n Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 33”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 46”

4t Chris Horner (RadioShack) a 46”

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'33”

stats