Motor - Dakar 2022
Esports 05/01/2022

Nani Roma està de pega aquest Dakar

La quarta etapa ha deixat accidents espectaculars al desert d'Aràbia

2 min
El pilot Nani Roma i el seu copilot Álex Haro Bravo passen prop del vehicle avariat de Stéphane Peterhansel i Edouard Boulanger

BarcelonaL'alegria i la frustració van de la mà al Dakar. Cada dia, mentre uns sumen millors sensacions, d'altres no aixequen cap des que va començar el ral·li a l'Aràbia Saudita. La quarta etapa ha deixat un gran damnificat, accidents espectaculars i un domini aclaparador sobre dues rodes.

Nani Roma no se'n surt

Probablement, el pilot de Folgueroles està afrontant el seu Dakar més complicat. El català ha bolcat en el quilòmetre 80 de la quarta etapa i juntament amb Álex Haro, el seu copilot, han estat més d'una hora intentant arreglar els desperfectes. Quan, per fi, han aconseguit tornar a posar-se en marxa, una roda s'ha trencat i han decidit enfilar el camí al bivac de Riad. No són els primers contratemps que pateix Roma en aquesta edició del Dakar. En la primera etapa va ser un dels pilots que es van perdre en el quilòmetre 257,6, de manera que va perdre una hora i 17 minuts només començar la competició.

Sainz a punt de repetir la gesta

Si Roma és la creu del Dakar, la cara és Carlos Sainz. El pilot madrileny ha estat a punt de repetir la gesta d'aconseguir la victòria d'etapa amb el seu Audi híbrid, però el trencament d'un palier a uns 140 km de la meta l'ha obligat a abaixar el ritme i ha acabat tercer a menys d'un minut d'Al-Attiyah, guanyador de la jornada. Tot i obrir pista, el ritme de l'Audi ha sigut trepidant i ha marcat el millor registre en els tres punts de control de l'especial més llarga del Dakar (465 quilòmetres, d'Al-Qaisumah a Riad).

La general en cotxes està liderada per Nasser al-Attiyah i Matthieu Baumel (Toyota) amb un marge de més de 38 minuts sobre els segons, Sébastien Loeb i Fabian Luquin (Bahrain Raid).

Domini de Joan Barreda

El pilot de Torreblanca està imparable. Després d'aconseguir la segona victòria en aquesta edició a la quarta etapa disputada aquest dimecres, Barreda (Honda) suma la seva 29a victòria en el seu palmarès, el quart pilot de motos amb més triomfs. Tot el temps que havia perdut en una primera etapa desafortunada l'ha recuperat amb dues victòries i es col·loca setè. La general en motos està liderada per Sam Sunderland (Gas Gas) amb un marge de tres minuts per davant del seu perseguidor, Matthias Walkner (Red Bull KTM).

stats