Barça

Mendes guanya la partida i Ansu Fati abandona el Barça

El davanter jugarà al Brighton & Hove Albion Football Club, sisè classificat de l'última Premier League

3 min
Ansu Fati a la banqueta del Camp Nou

BarcelonaAnsu Fati, el 10 del Barça, jugarà cedit en un equip d'Europa League, el Brighton & Hove Albion. El davanter hispanoguineà, reserva en les tres primeres jornades de Lliga, ha cedit a les pressions del seu entorn, que li recomanava canviar d'aires per tenir més minuts, i marxa a la Premier League, on tindrà un entrenador amant del futbol ofensiu, Roberto de Zerbi, com a principal avalador. En les últimes hores, la situació d'Ansu ha evolucionat cap a una sortida després que durant tot l'estiu el jugador es resistís a abandonar el vaixell blaugrana. El seu paper suplent a les ordres de Xavi Hernández l'han fet decidir en aquesta direcció. A falta d'ofertes en forma de traspàs per un futbolista poc fiable físicament després del calvari de lesions que ha passat en els últims anys, la fórmula triada per desprendre-se'n ha sigut la cessió. En principi, el Brighton no tindrà cap opció de compra amb preu fixat a finals d'aquest exercici i haurà de negociar un preu si vol adquirir el jove atacant en propietat. L'oficialitat de la marxa serà en les pròximes hores. De fet, no s'espera que Ansu formi part de l'entrenament d'aquesta tarda a Sant Joan Despí.

Amb aquesta operació, el club blaugrana s'estalvia uns 10 milions d'euros de massa salarial, que el Brighton pagarà per tenir el futbolista a préstec durant tota aquesta temporada. Aquest detall ha sigut decisiu perquè Ansu acabi a Anglaterra i no al Sevilla, que també s'havia interessat pels seus serveis. El club andalús, on el futbolista va fer part del seu període formatiu, estava disposat a abonar part del seu salari, però no fins al 80% que assumiran els seagulls (gavines). En virtut d'aquest estalvi, el Barça genera fair play financer per registrar Iñaki Peña i Iñigo Martínez i regularitzar les situacions de Gavi i Balde, que són ara mateix les prioritats que té l'àrea esportiva culer abans del tancament del mercat d'aquest divendres a les 23.59 h. La sortida d'Ansu i l'aval personal de 10 milions d'euros que assumeixen Joan Laporta i Ferran Olivé han de servir per fer aquests deures. Per aspirar als fitxatges de João Cancelo i João Félix, dos jugadors de Jorge Mendes (el mateix representant d'Ansu), caldrà que la repalanca de Barça Media sigui satisfeta o bé que hi hagi més vendes. Les últimes hores de mercat, una vegada més, seran frenètiques, a les oficines del Camp Nou.

Mateu Alemany, el seu principal defensor al Barça

Ansu Fati canvia d'aires i Mateu Alemany, que el 2 de setembre deixarà les seves funcions de director de futbol al Barça, perd una petita batalla interna. Quan va arribar al club el 2021, l'executiu d'Andratx va tenir clares dues coses. La primera, que renovar Leo Messi seria quasi impossible. I la segona, que Pedri i Ansu eren dos jugadors que calia lligar a llarg termini. En el cas del davanter, Alemany fins i tot va haver d'oposar-se a vendre'l aquell mateix estiu, quan Laporta, desesperat per generar fair play, va escoltar com algú del seu entorn proposava aquesta opció. Ansu es va quedar i va firmar un nou contracte fins al 2027 amb unes quantitats que quadraven amb el seu valor de mercat, que en aquell moment rondava els 100 milions.

Ara, la mateixa taxació de Transfermarkt no passa dels 35 quilos, de manera que el vaticini d'Alemany ha perdut força després d'una temporada en què el jugador va fer 10 gols, però va ser suplent a l'ombra de Lewandowski, Raphinha, Dembélé i fins i tot d'un interior com Gavi. De cara al nou curs, i malgrat haver fet treball de força per recuperar la seva millor versió, l'hispanoguineà ha acabat veient que, davant la irrupció de Lamine Yamal, la permanència d'Ez Abde i el renaixement de Ferran Torres, el seu paper a les ordres de Xavi tenia opcions de no canviar. Ara, l'egarenc voldrà arguments ofensius que omplin el forat d'Ansu i també el de Dembélé. I la recepta de Laporta, Mendes i Deco serà intentar la cessió de Joao Félix, que a l'Atlètic de Madrid té un futur negre amb el Cholo Simeone d'entrenador.

stats