MOTOGP
Esports 03/10/2019

Márquez: "No és perfecta, perquè la perfecció no existeix, però està sent una de les meves millors temporades"

El català pot ser campió de MotoGP per sisè cop aquest diumenge (9 h, Dazn) a Tailàndia

Nuria García
3 min
Marc Márquez, al box, durant el Gran Premi de l'Aragó

BarcelonaMarc Márquez tindrà aquest diumenge la primera oportunitat per convertir-se matemàticament en campió del món de MotoGP per sisè cop. El de Cervera ha sigut un dels protagonistes de la roda de premsa oficial d'aquest dijous, prèvia al Gran Premi de Tailàndia que es disputarà aquest cap de setmana. "En primer lloc, intentes afrontar el cap de setmana de manera normal, però t'adones que pot ser un gran cap de setmana. Sabem que, si no és possible aquí, tindrem oportunitats a Motegi, Austràlia, Malàisia, València... Seré el mateix Marc de sempre. Aquí l'any passat Dovizioso no va anar malament, les Yamaha tampoc..., però nosaltres afrontem el cap de setmana amb el mateix objectiu de sempre: guanyar", ha dit Marc Márquez.

A les portes del seu vuitè títol (seria el sisè de MotoGP, als quals caldria sumar el de 125 cc i el de Moto2), Márquez assegura que, tot i que "no és perfecta", sí que podem estar davant la seva millor temporada. "El 2014, a nivell de xifres, potser va ser millor, però a nivell de consistència i amb la igualtat de nivell que hi ha ara, és important ser ràpid tots els caps de setmana. No és perfecta, perquè la perfecció no existeix, però està sent una de les meves millors temporades. Excepte a Austin, he acabat content de com hem treballat a tots els circuits. Ara especialment em concentro més en els nostres punts dèbils i en els circuits on ens costa més. No és el mateix acabar segon a deu segons del segon que a deu dècimes. Serà difícil repetir-ho l'any vinent, però estem treballant perquè millori jo i millori la moto", ha explicat Márquez.

La temporada passada, la primera en què els pilots de MotoGP van córrer a Tailàndia, el català va ser el guanyador de la cursa. "És un traçat que pot semblar fàcil sobre el paper, però no ho és pas. L'any passat des del principi anava tot bé, però perdia molt a les rectes. Aquest any tenim un motor més potent, però segurament perdrem en alguns altres punts. Caldrà estar preparats per a tot i perquè pot ser que haguem de competir en altres condicions, ja que sembla que farem els entrenaments o la cursa en mullat", ha indicat.

"El campionat podem dir que ja s'ha acabat"

Andrea Dovizioso, pilot de Ducati i únic rival de Marc Márquez en la lluita pel títol, ha indicat que per a ell "el campionat ja s'ha acabat". "La realitat és que després de Barcelona el Marc va fer un pas endavant. Sempre està lluitant per la victòria. Les diferències han estat molt petites, fins i tot quan ha acabat segon. Estem intentant millorar la situació, anar més ràpid, perquè així no podem lluitar pel campionat. La diferència respecte al Marc és molt gran. Ell demostra en cada cursa que pot lluitar per la victòria, així que ens estem centrant en què cal fer per millorar. Però no és fàcil. Quan la base ja és bona, costa molt introduir millores", ha explicat l'italià.

Nou cap de mecànics per a Rossi

Per la seva banda, Valentino Rossi, que ha dit que sí que felicitarà Márquez si guanya el títol, ha anunciat que canviarà el seu cap de mecànics de cara a l'any vinent. "L'any vinent canviaré el meu cap tècnic de mecànics. Després de Misano vaig parlar amb el Silvano [Galbusera] perquè volíem intentar fer canvis per millorar. El Silvano vol continuar treballant per a Yamaha, però també vol intentar fer coses amb menys estrès i treballar menys dies fora de casa. A més, Yamaha vol reforçar l'equip de tests. No m'ho imaginava al principi, però l'any vinent el Silvano passarà a l'equip de test i jo treballaré amb el David [Muñoz], l'actual cap de mecànics de Nicolò Bulega a Moto2", ha explicat l'italià.

Sobre Márquez, Valentino Rossi ha explicat que creu que, juntament amb el 2014, aquesta és la millor temporada del català. "Encara segueix sent molt jove, però ja té molta experiència. Està en el seu màxim nivell. El feeling que té aquest any amb la moto... Hi ha hagut temporades que ha tingut problemes, però ara ha guanyat moltes curses i sempre està entre els dos primers, està molt a prop de ser la temporada perfecta per a ell", ha indicat.

stats