Bàsquet - Lliga Catalana AON
Esports 22/09/2022

Títol per inaugurar l’optimisme culer (82-92)

El Barça supera el Joventut i estrena temporada amb un trofeu que no aconseguia des del 2019

3 min
El Barça, campió de la Lliga Nacional Catalana
  • Joventut de Badalona: Feliz (8), Guy (10), Kraag, Ellenson (16), Tomic (15) -cinc inicial-; Vives (6), Busquets, Ribas (5), Ventura (2), Birgander (16), Maronka i Parra (4). Entrenador: Carles Duran.
  • Barça: Jokubaitis (8), Higgins (8), Sergi Martínez, Tobey (2), Sanli (12) -cinc inicial-; Laprovittola (12), Kalinic (17), Da Silva (2), Vesely (6), Abrines (12), Kuric (11) i Paulí (2). Entrenador: Sarunas Jasikevicus. 
  • Resultats parcials: 21-17 / 16-24 / 22-27 / 23-24
  • Àrbitres: Jordi Aliaga, Arnau Padrós i Andrés Fernández.
  • Eliminats: Andrés Feliz.
  • Pavelló: Palau d’Esports Catalunya de Tarragona. 3.947 espectadors.

Autoestima per a un projecte farcit de reptes. El Barça va començar la temporada amb un títol que no aconseguia des del 2019, el de la Lliga Nacional Catalana AON. Després de perdre les últimes finals contra el MoraBanc Andorra i el Baxi Manresa, l’equip blaugrana va desactivar el Joventut de Badalona (82-92). El partit va servir com a avantsala de les semifinals de la Supercopa Endesa d’aquest dissabte, quan els dos equips es tornaran a veure les cares en una eliminatòria directa.

El trofeu el va aixecar Edu Torrent, un massatgista amb més de dues dècades d'experiència a la plantilla que inicia una nova etapa dins del club. El Barça i el Joventut no es veien les cares en una final de la Lliga catalana des del 2013, i el partit no va decebre. Tot i els pocs entrenaments que els dos equips van poder completar abans del torneig disputat a Tarragona, l’enfrontament va tenir ritme i competitivitat. Els aficionats que van tornar a omplir el Palau d’Esports Catalunya van disfrutar d’un bàsquet d’alta volada.

Sarunas Jasikevicius, que va tenir la baixa de Nikola Mirotic, va descartar Tomás Satoransky, Michael Caicedo i James Nnaji. “Estem contents. Els jugadors comencen a entendre el nostre joc i hem pogut donar descans a alguns dels nois que arrossegaven problemes”, va dir l’entrenador lituà. Carles Duran, per la seva banda, no va poder comptar amb Henry Ellenson, però va recuperar Joel Parra, que diumenge es va proclamar campió d’Europa amb la selecció espanyola. La mala notícia va ser que Ante Tomic va acabar amb molèsties físiques.

Ante Tomic

El Joventut de Badalona va aprofitar un bon primer quart per aconseguir una diferència de 9 punts (19-10). L’aportació ofensiva de Henry Ellenson, que va anotar els primers tirs que va intentar, va impulsar el joc d’un equip verd-i-negre que manté moltes peces respecte a la temporada anterior. La reacció del Barça, que va utilitzar Nikola Kalinic de quatre, va arribar de la defensa. El conjunt culer va apujar el nivell d’intensitat i va provocar que els percentatges del rival baixessin. Un parcial final de 0-10 va permetre capgirar el resultat abans del descans (37-41).

El Joventut va perdre massa pilotes durant un tercer període en què la diferència culer va créixer fins als 12 punts (52-64). L’adrenalina de Rokas Jokubaitis i la consistència de Nikola Kalinic van servir per apuntalar el joc d’un Barça que va córrer sempre que va poder.

Imatge del Palau d'Esports Catalunya de Tarragona

De Tarragona a Girona

“L’aposta de portar la Lliga Catalana a Tarragona ha sigut un èxit. El que busquem és que el bàsquet arreli arreu del territori i crec que la competició ha sigut un èxit a tots els nivells”, va dir Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). Aquesta temporada, les Lligues Nacionals Catalanes AON 2022 estan configurades per un total de 46 conjunts participants. La final four femenina es disputarà entre divendres 30 de setembre i diumenge 2 d’octubre a Fontajau. L’Spar Girona jugarà contra el Barça CBS, mentre que el Cadí La Seu s’enfrontarà a un rival de la Lliga Femenina Challenge.

stats