JOCS OLÍMPICS D'HIVERN
Esports 24/02/2018

Ledecka fa història i guanya l'or en dos esports diferents a Pyeongchang

La txeca s'ha penjat la medalla al supergegant d'esquí alpí i al gegant paral·lel de 'snowboard'

Efe
2 min
Ledecka fa història i guanya l'or en dos esports diferents a Pyeongchang

PyeongchangLa txeca Ester Ledecka, que ja havia guanyat el supergegant d'esquí alpí dels Jocs de Pyeongchang, ha fet història aquest dissabte després de penjar-se un altre or i en un altre esport diferent en la mateixa cita olímpica i guanyar la prova de gegant paral·lel de 'snowboard' disputada a Phoenix Park. Ledecka, nascuda a Praga fa 22 anys, s'ha convertit en la primera de tota la història que aconsegueix un or olímpic en dos esports diferents en els mateixos Jocs.

La txeca, filla d'un conegut músic del seu país, Janek Ledecky, i que pertany a una saga d'esportistes que inclou la seva mare, Zuzana, patinadora, i el seu avi, Jan Klapac, jugador d'hoquei sobre gel que va guanyar set medalles mundialistes i dues d'olímpiques –bronze a Innsbruck 1964 (Àustria) i plata a Grenoble 1968 (França)–, és per mèrits propis l'emblema de la seva família. Ledecka ja havia cridat poderosament l'atenció l'any passat, en què després d'aconseguir entrar al 'top' 30 en tres disciplines diferents (descens, supergegant i combinada) als Mundials d'esquí alpí de Saint-Moritz (Suïssa), es va presentar com a gran favorita en els de 'snowboard' que va organitzar l'estació espanyola de Sierra Nevada (Granada).

La campiona, que ja tenia el títol mundial d'eslàlom paral·lel, no va defraudar als peus del pic de Veleta, disputant les dues finals de les disciplines alpines de la taula de neu: va aixecar la plata en l'eslàlom i va sortir de l'estació andalusa amb el títol mundial de gegant paral·lel. Ara s'ha convertit en una de les cares d'aquesta edició dels Jocs d'Hivern després de guanyar el supergegant d'esquí alpí del dia 17, en què va relegar al segon i al tercer lloc l'austríaca Anna Veith i a Tina Weirather, respectivament.

Aquest dissabte Ledecka ha completat la proesa. Sense sorpreses, aquesta vegada. Simplement fent bons els pronòstics. Hauria reescrit la història senzillament fent medalla, però ha acabat pujant a la part més alta del podi. Ledecka ha eliminat en quarts de final l'austríaca Daniela Ulbing i en semifinals l'alemanya Ramona Theresia Hofmeister, que acabaria celebrant el bronze.

A la final no s'ha posat nerviosa i ha fet surf cap a l'or derrotant una altra germana, Selina Jörg. Així, ha succeït en l'historial olímpic la suïssa Patricia Kummer i ha sigut la primera de tots els temps que, en uns mateixos Jocs, guanya l'or en dos esports diferents. "M'ho he passat molt bé, ha estat molt divertit", ha dit després de la competició. En el mateix escenari de la gesta de Ledecka també ha capturat l'or olímpic en la mateixa disciplina el suís Nevin Galmarini, que ha derrotat a la final el sud-coreà Sangho Lee.

stats