NBA
Esports 27/05/2015

LeBron James i els Cavaliers escombren els Hawks i tornen a les Finals de la NBA (118-88)

Els de Cleveland esperen si Golden State supera Houston i se citen a la gran final

Efe
2 min
Lebron James celebra el triomf del Cavaliers / DAVID RICHARD / USA TODAY

ClevelandL'aler LeBron James ha vist complert el seu desig de tornar a les Finals de la NBA amb els Cavaliers de Cleveland després de vèncer 118-88 els Atlanta Hawks en el quart partit de les finals de la Conferència Est i escombrar-los per 4-0 en la sèrie al millor de set.

James, que l'estiu passat va deixar els Miami Heat pels Cavaliers malgrat haver disputat les últimes quatre Finals de la NBA de manera consecutiva i guanyar dos anells, posa l'equip de Cleveland en la lluita pel títol per primera vegada des el 2007 quan va protagonitzar la primera etapa amb la franquícia. Ara buscarà el primer títol amb els Cavaliers contra el guanyador de la Conferència Oest que sortirà del duel que protagonitzen els Golden State Warriors i els Houston Rockets, amb avantatge de 3-1 per a l'equip californià. Els Cavaliers esperen no viure l'experiència que els va tocar contra els Spurs de San Antonio al 2007 quan van ser escombrats per 4-0.

James s'ha encarregat de liderar de nou el joc ofensiu dels Cavaliers i ha l'aportat 23 punts, 9 rebots i 7 assistències, que l'han deixat al capdavant de la llista de sis jugadors de Cleveland que han acabat amb dos dígits.

L'escorta JR. Smith ha tornat a sorgir amb el seu precís canell i s'ha convertit en el sisè jugador i factor guanyador a l'aconseguir un doble-doble de 18 punts i 10 rebots. El mateix ha passat amb el pivot Tristan Thompson, que com a titular en cobrir el lloc de l'aler-pivot Kevin Love, ha estat decisiu en els triomfs dels Cavaliers.

El base Kyrie Irving, recuperat de la tendinitis que pateix als genolls, ha tornat com a titular amb l'equip i ha aportat 16 punts, 4 rebots i 5 assistències, mentre que el reserva, l'australià Matthews Dellavedova ha arribat als 10 punts.

Com a equip els Cavaliers han tingut un 49% (43-87) d'encert en els tirs de camp i el 42 (13-31) de triples, comparats al 42 (36-85) i 16 (5-32), respectivament, dels Hawks. El base Jeff Teague ha anotat 17 punts i ha encapçalat l'atac dels Hawks i una llista de cinc jugadors que han tingut nombres de dos dígits.

El gran triomfador de l'equip de Cleveland, juntament amb James, ha estat l'entrenador novell David Blatt, que en el seu primer any a l'NBA ja ha aconseguit arribar a les Finals quan la mitjana dels que ho van aconseguir en els últims 15 anys va ser d'haver hagut d'estar almenys 12 temporades en el càrrec.

Si els Warriors són els seus rivals en les Finals, llavors per primera vegada en la història de la NBA hi haurà dos equips que tinguin a la banqueta dos entrenadors novells, atès que per Steve Kerr, que està al capdavant de Golden State, també és la seva primera temporada.

stats