Futbol
Esports 10/03/2021

L'Atlètic guanya (2-1) i deixa la diferència amb el Barça en sis punts

Els matalassers s'imposen a l'Athletic Club amb gols de Llorente i Luis Suárez, de penal

Luis Suárez

Un ex del Reial Madrid com és Marcos Llorente i un ex del Barça com és Luis Suárez estan fent mèrits per mantenir l'Atlètic de Madrid al capdamunt de la classificació de la Lliga. Gràcies als gols del migcampista i del davanter centre, de penal, l'equip que entrena Diego Pablo Simeone s'ha imposat a l'Athletic Club (2-1) en un duel ajornat corresponent a la 18a jornada i ha deixat en sis punts la diferència amb el Barça, segon, i en vuit punts la diferència amb el Reial Madrid, tercer.

Els bascos, que han anat de més a menys, s'han avançat al primer temps gràcies a un gol de Muniain, però els han faltat les forces per aconseguir un millor botí del Wanda Metropolitano. Durant els primers 45 minuts, l'Athetic, gràcies a una bona defensa i, sobretot, a la mobilitat dels seus homes d'atac –Muniain, Raúl García, Williams i Berenguer–, ha sigut millor.

Però, a les portes del descans, en aquell minut psicològic, una magnífica assistència de Lemar ha acabat amb Marcos Llorente enviant una rematada de cap a gol després que la pilota s'enverinés al rebotar en Unai Núñez. El gol ha canviat la dinàmica dels matalassers, que han sortit a la segona part decidits a capgirar el partit. Dit i fet, perquè cinc minuts després de la represa Núñéz, aquest cop picant en un retall de Luis Suárez, ha fet penal sobre l'uruguaià. Ell mateix s'ha encarregat de transformar la pena màxima i sumar el seu gol número 18 a la Lliga.

Des de llavors, els matalassers s'han dedicat especialment a defensar-se i a especular, amb Simeone fent canvis defensius, controlant bé l'Athletic. En temps afegit, però, Unai Núñez hauria pogut passar de botxí a heroi, però la seva rematada de cap ha anat centrada a les mans de Jan Oblak.