Esports 08/08/2021

Jorge Martín guanya l'accidentat Gran Premi d'Àustria en el retorn de Pedrosa

Joan Mir ha aconseguit la segona plaça mentre Quartararo segueix ampliant el seu liderat

Joan Carol
3 min
Jorge Martín

BacelonaPoc més de 26.000 espectadors han viscut al Gran Premi d'Estíria la primera cursa de Valentino Rossi després d'anunciar la seva retirada, el retorn de Dani Pedrosa i la primera victòria de Jorge Martín. Marc Márquez ha acabat la cursa en vuitena posició –just per darrere d'Àlex Rins– després de tenir un doble combat sobre la moto amb Aleix Espargaró, que no ha pogut finalitzar el Gran Premi. Sota l'amenaça d'una pluja imminent, la sortida ha sigut frenètica, però irrellevant.

Joan Mir des de la cinquena posició ha fet uns molt bons primers metres per l'exterior i ha aconseguit escalar posicions per davant de les dues Yamaha. Aleix Espargaró i Marc Márquez, que sortien just per darrere del de Suzuki, han premut el gas des de la sortida i han protagonitzat un duel trepidant –i perillós en certs punts del traçat–. El de Cervera ha aprofitat el mínim espai per colar-se per l'interior i fer trontollar l'Aprilia i fer enfadar el pilot de Granollers. Després de tres girs complets, tot ha sigut en va. Un accident entre Lorenzo Savadori (Aprilia) i Dani Pedrosa –que torna al Mundial com a provador de KTM– ha incendiat les dues motos el revolt tres del circuit. Els dos pilots han sortit entre les flames, i la bandera vermella ha onejat en el Red Bull Ring. Trenta minuts després, una nova cursa ha començat a 27 voltes.

La segona sortida ha sigut pràcticament igual que la primera. De nou, Márquez ha tocat Aleix, però aquesta vegada el pilot d'Aprilia n'ha sortit molt més mal parat. I, per si els tocs amb Márquez no fossin prou, a la sisena volta Espargaró ha hagut d'abandonar la cursa després d'una caiguda, i ha deixat les Aprilia sense cap corredor en aquesta cursa. El més perjudicat pel nou inici de la cursa ha sigut Francesco Bagnaia. Tot i acabar primer quan la bandera vermella onejava al circuit, ha fet una mala segona sortida i a la cinquena volta ocupava l'onzena posició. Tampoc ha sigut bona la segona sortida per a Maverick Viñales. La Yamaha del de Figueres no ha arrencat, i ha deixat Viñales sense opcions de fer la volta d'escalfament i l'ha obligat a sortir en última posició des del box.

Amb Bagnaia fora de les primeres posicions, Jorge Martín i Joan Mir han guanyat el control de la cursa. Fabio Quartararo i Jack Miller s'han capficat en la lluita pel tercer lloc, i han deixat volar Martín i Mir obrint cada vegada més espai entre els dos primers i l'última posició del podi. El duel pel tercer lloc s'ha prolongat fins a la dinovena volta, quan Miller gairebé ha abdicat. Una mala frenada combinada amb una elecció de pneumàtics massa durs ha enviat el pilot de Ducati a la grava, quan intentava retallar dècimes a Quartararo en un revolt.

El podi ha quedat, doncs, definit ja a vuit voltes del final. Jorge Martín ha aconseguit la seva primera victòria a Moto GP, arrasant amb la seva Ducati, i ha sigut el sisè pilot diferent que guanya una cursa aquesta temporada. Mir ha acabat en segona posició i Quartararo ha tancat el podi. Una de les actuacions de la tarda l'ha protagonitzat Brad Binder, que ha sortit des de la setzena posició i ha acabat rodant just per darrere de Quartararo.

Amb la cursa ja finalitzada, Dani Pedrosa ha aconseguit la desena plaça gràcies a una penalització de tres segons a Francesco Bagnia. El de Ducati ha tingut una mala tarda: ha sortit en segona posició i ha acabat en la desena. A més, l'italià ha excedit els límits de la pista en l'última volta en benefici de Pedrosa. Just per davant del pilot convidat per KTM ha acabat Àlex Márquez, amb un total de cinc pilots catalans entre els deu primers classificats.

stats