Esports 17/04/2021

Hamilton aconsegueix la primera 'pole' de la temporada a Imola

El Mercedes sortirà davant dels dos Red Bull

2 min
Lewis Hamilton aconsegueix la 'pole' a Imola

Lewis Hamilton ha donat un cop de puny sobre la taula. Després d'una sessió de classificació una mica esbojarrada, el britànic ha tirat de galons per assegurar-se la seva 99a pole. El pilot britànic de Mercedes s'ha assegurat la primera posició de la graella de sortida en el Gran Premi de l'Emília-Romanya (15 h, DAZN) al circuit d'Imola. El vuit cops campió del món sortirà escortat pels Red Bull, que han aconseguit la segona i tercera posició, tot i el bon paper del McLaren de Lando Norris.

La sessió de qualificació a Imola ha començat accidentada. Yuki Tsunoda, pilot d'Apha Tauri, ha xocat contra el mur gairebé a la meitat de la Q1 i al circuit italià ha onejat la bandera vermella. Després que els operaris recondicionessin el revolt on s'ha produït l'impacte, la classificació s'ha reprès sense problemes. Amb els cotxes altre cop sobre la pista, els Mercedes han tornat a marcar el pas però seguits per McLaren, la sorpresa de la jornada. Lando Norris ha fet una gran actuació i s'ha assegurat bons temps que el posicionaven en els primers llocs de la graella. Fernando Alonso ha sigut l'altra cara de la moneda. L'asturià ha passat pels pèls a la Q2 i ha quedat fora en la següent ronda.

Ja en la segona tanda classificatòria, els quinze pilots han apujat el ritme. Norris ha resolt els primers dos sectors volant sobre l'asfalt i ha firmant el millor temps, només millorat per Sergio Checo Pérez. Per primer cop, els dos pilots Mercedes no han ocupat les primeres posicions per passar a la Q3, la sessió clau de cara a la cursa de diumenge. Carlos Sainz, Sebastian Vettel i Fernando Alonso n'han quedat fora.

Res clar fins a l'últim instant

Amb la Q3 ha tornat la normalitat. En la primera volta Hamilton ha dit prou i ha marcat el millor temps, seguit per Max Verstappen, mentre que el seu company d'equip, Valtteri Bottas, queia fins a la setena posició. Tot i una primera volta clarificadora, no ha sigut fins a l'última que s'ha decidit la graella de sortida. Lando Norris ha pogut escalar fins a la segona posició amb una volta espectacular, però la FIA ha anul·lat el gir després de comprovar que el pilot ha sortit dels límits del traçat. El pilot de McLaren sortirà des de la setena posició.

Amb Norris fora de joc, els Red Bull s'han adjudicat la segona i tercera posició. Checo Pérez, que havia fet el millor temps en la Q2, ha quedat per davant del seu company d'equip, Max Verstappen. El pilot belga, que ostentava el millor temps en totes les sessions d'entrenament, no ha pogut amb el ritme del Mercedes de Hamilton i sortirà des de la tercera posició.

stats