Esports 16/05/2021

El Girona s’entusiasma per no perdre privilegis

Els gironins s’enfronten a l’Sporting amb la intenció de mantenir el seu lloc al 'play-off'

Jordi Bofill
2 min
Francisco Rodríguez, entrenador del Girona

GIRONAAcabada la jornada 29, cap a mitjans de març, el Girona, en plena crisi d’identitat, era l’onzè classificat a dotze punts d’un Sporting que en aquells moments, igual que ara, era cinquè. Avui els dos equips s’enfronten a Montilivi (21 hores, Gol) en igualtat de condicions gràcies a la remuntada dels homes de Francisco, que com qui no vol la cosa s’han anat animant fins a arribar al sisè lloc. Els dotze punts de distància van passar a ser deu, vuit, deu, set, set, quatre, dos, cap i cap, per empatar a 61 punts i dependre de si mateixos. Això serà un partidàs.

Francisco, que tan sols té l’interrogant de Pablo Moreno, ha vist recompensat l’esforç d’un vestidor que si no va llançar la tovallola quan pitjor ho tenia, ja no ho farà ara. Quan només falten quatre partits per acabar la Lliga regular, el Girona farà un pas important si derrota l’Sporting, amb qui es va enemistar el 2015 després d’aquell final de temporada en què els homes de Pablo Machín es van quedar amb un pam de nas quan l’elit els esperava. L’equip gironí ha reaccionat a temps i té motius tangibles per creure que el destí li té reservada alguna alegria.

En les últimes nou jornades, només ha patit una derrota. Els números, set victòries i un empat, llueixen per si sols, i això ha permès que tothom tingui ganes de gresca. Desapareguts els dubtes i amb una alineació que pràcticament tothom se sap de memòria, les úniques incerteses apareixen en tasques ofensives. Qui acompanyarà l’intocable Stuani: Mamadou Sylla o Yoel Bárcenas? Jugarà Samu Saiz? Si a Girona tot és optimisme, els asturians tenen la mosca al nas perquè fa jornades que s’han encallat. Ni el fet de disposar de Djuka, un dels màxims golejadors de la categoria, assegura que la temporada acabi bé. A favor seu, això sí, hi ha la carta del goal average: al Molinón l’Sporting va guanyar 2-0 en l’estrena d’un Girona que avui no té res a veure. Si a part de la victòria també li remunta el marcador, la nit pot ser molt llarga.

Més d’una dècada sense cinc triomfs seguits

El Girona acumula quatre victòries seguides i està molt a prop d’aconseguir-ne cinc, uns registres que a Montilivi no es veuen des de fa més d’una dècada. En la temporada 2010-11 i entrenats per Raül Agné, els blanc-i-vermells van derrotar consecutivament el Nàstic (2-1), l’Osca (0-1), l’Alcorcón (3-1), el Vila-real B (0-1) i el Granada (2-0). L’estrella d’aquell equip era Jandro Castro, el màxim golejador del club en categories professionals fins que va arribar un tal Cristhian Stuani. 

stats