MOTOCICLISME
Esports 30/05/2014

Els germans Márquez i Tito Rabat, líders en una jornada marcada per la pluja

Els pilots de MotoGP gairebé no han sortit a la pista durant la segona sessió d'entrenaments degut a les condicions meteorològiques

Efe
2 min
Marc Márquez, al circuit de Mugello / CLAUDIO ONORATI / EFE

MugelloEls germans Márquez, Marc (Repsol Honda) a MotoGP i Àlex (Estrella Galicia 0,0) a Moto3, al costat del també català Esteve 'Tito' Rabat (Kalex) a Moto2 s'han erigit en líders d'una primera jornada del Gran Premi d'Itàlia de motociclisme, que ha acabat marcada per la pluja que ha caigut durant la segona tanda de proves sobre Mugello.

Tot just quatre pilots han aconseguit un temps en la segona tanda de proves de MotoGP, ja que la immensa majoria dels pilots han optat per no arriscar-se a patir a una caiguda i han decidit no sortir a la pista després d'aconseguir avançar en el treball de posada a punt de les seves motos durant el matí.

Llavors, en la primera sessió de proves, el més ràpid ha estat el català i líder del mundial, Marc Márquez, que ha superat per gairebé quatre dècimes de segon el seu immediat perseguidor, l'ídol local Valentino Rossi (Yamaha), mentre el seu company d'equip, el balear Jorge Lorenzo havia de conformar-se amb la cinquena plaça per davant d'Aleix Espargaró (Forward Yamaha).

Després de Márquez i Rossi, els pilots de Ducati van aprofitar la seva condició de locals i els dos Andrea, Iannone i Dovizioso, s'han col·locar en tercer i quart lloc respectivament, mentre altres participants, el català Pol Espargaró (Yamaha) i Álvaro Bautista (Honda) no tenien tanta sort i queien, si bé sense conseqüències per a la seva integritat física.

Rabat, el més ràpid a Moto2

El suís Randy Krummenacher (Suter) ha fet de la pluja el seu principal aliat per aconseguir el millor temps en la segona i última tanda de Moto2, tot i que al matí el més veloç havia estat el català Tito Rabat (Kalex), que ha estat qui al final ha aconseguit el millor temps en el còmput global. Krummenacher ha aturat el seu millor temps en 2:09.070, molt lluny del millor registre matinal, que ha estat de Rabat (1:52.860).

Àlex Márquez domina a Moto3

La pluja ha començat a caure gairebé al final de la segona tanda d'entrenaments lliures de Moto3 i aquesta circumstància ha permès al català Àlex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Honda) adjudicar-se la primera plaça per tot just una mil·lèsima de segon sobre el italià Romano Fenati (Honda). Fenati, l'esperança local, ha dominat bona part dels entrenaments, però en l'onzè gir Àlex Márquez ha encadenat quatre parcials que li han permès superar el seu rival per només una mil·lèsima de segon.

Però va ser llavors quan va començar a ploure en una zona del circuit i pràcticament tots els pilots han optat per acabar l'entrenament. Aquesta situació ha deixat sense possibilitats de millorar els seus registres a Álex Rins, que s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc tot.

stats