FÓRMULA 1
Esports 17/11/2013

Vettel guanya als Estats Units i es converteix en el primer pilot que encadena 8 triomfs

L'alemany no ha tingut rival i a falta d'una cursa, és a només un triomf del rècord de victòries en un any (13) que té Michael Schumacher des del 2004

Nuria García
Sebastian Vettel, durant el Gran Premi dels Estats Units

BarcelonaJa és el campió més jove de la història i, per tant, el més jove que ha estat capaç d'encadenar quatre títols de manera consecutiva. Però Sebastian Vettel ha decidit que aquesta temporada ha de ser seva en tots els aspectes. Aquest diumenge, al circuit d'Austin, l'alemany ha aconseguit la seva dotzena victòria de la temporada, la vuitena que ha aconseguit de manera consecutiva i ha aconseguit ser el primer pilot de la història de la F-1 que encadena aquest número de triomfs.

Així, Vettel, a falta d'una cursa per a la conclusió del Mundial de Fórmula 1 del 2013 –la setmana vinent, al Brasil– té a tocar el rècord de victòries en una temporada que té des de l'any 2004 Michael Schumacher: 13. L'alemany, a qui l'any passat se li va escapar el triomf en la primera edició del GP dels Estats Units al circuit d'Austin, ha aconseguit guanyar a un circuit on no havia pogut pujar encara al capdamunt del podi.

L'alemany, com acostuma a fer, ha marxat tot sol i només ha cedit la primera posició quan ha entrat a boxes a canviar els pneumàtics. Tot i això, ràpidament recuperava la primera posició i aconseguia, volta ràpida darrere volta ràpida, desempallegar-se dels seus perseguidors.

Segon ha acabat Romain Grosjean, que ha superat Mark Webber a la sortida mentre que la tercera posició ha estat per a l'australià de Red Bull, que a Austin ha disputat la seva penúltima cursa de Fórmula 1. De fet, els dos pilots han protagonitzat una de les millors lluites de la cursa en les últimes voltes. Webber s'ha apropat a Grosjean, però el francès, molt llest, ha anat guardant pneumàtics per afrontar els últims girs amb garanties.

Fernando Alonso, per la seva banda, ha acabat la cursa en la cinquena posició. L'asturià, a 11 voltes per al final, ha superat Hülkenberg per situar-se cinquè. Alonso ha intentat apropar-se al quart classificat, Lewis Hamilton, però el ritme del britànic ha evitat que l'asturià s'apropés. Amb la cinquena posició, Alonso s'assegura el subcampionat a falta d'una cursa per al final de la temporada.