FUTBOL
Esports 13/01/2014

La FIFA autoritza els amistosos amb clubs i seleccions de Kosovo

Els partits oficials no es poden jugar ja que la Federació kosovar encara no forma part de la FIFA

Efe
1 min

BarcelonaEl Comitè d'Emergència de la FIFA ha confirmat avui l'autorització a les seves associacions membre per disputar amistosos davant clubs i equips representatius de Kosovo,d'acord amb l'article 83 dels seus Estatuts i després de les reunions celebrades des de 2012 per abordar la qüestió.

La FIFA va explicar que la proposta va ser remesa al seu Comitè d'Emergència després d' una trobada presidida pel president d'aquest organisme, Joseph Blatter, i els seus homòlegs en les federacions de Futbol de Sèrbia (FSS) i de Kosovo (FKK), Tomislav Karadzic i Fadil Vokrri, respectivament, el dia 10.

Segons la decisió adoptada, els clubs i equips representatius de Kosovo no poden exhibir símbols nacionals, com banderes o emblemes, ni fer sonar himnes nacionals, encara que tenen autorització per a dur equipació amb el nom de Kosovo.

La FIFA va aclarir que els clubs i els equips de Kosovo no podran jugar partits oficials o de classificació mentre la seva Federació no sigui membre de la FIFA, ni disputar trobades contra clubs o equips representatius de països de l'antiga Iugoslàvia.

Els partits amistosos en què participin formacions kosovars es jugaran en territori de Kosovo, prèvia informació per escrit, amb 21 dies d'antelació com a mínim, a la FIFA, que al seu torn ho comunicarà a la Federació de Futbol de Sèrbia. Qualsevol incompliment d'aquestes indicacions serà comunicat a la FIFA i l'acord deixarà de tenir efecte automàticament.

stats