Bàsquet - Eurolliga
Esports 05/11/2022

El Barça esgarrapa l'expedient impol·lut del Fenerbahçe (81-80)

Laprovittola aprofita la llibertat que demanava Calathes per acabar amb la imbatibilitat del rival turc

2 min
Nico Laprovittola
  • Barça: Satoransky (2), Laprovittola (26), Kalinic (14), Tobey (13), Sanli (6) -cinc inicial-; Paulí, Vesely (4), Abrines (1), Higgins (3), Jokubaitis (8) i Nnaji (4). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Fenerbahçe Beko: Calathes (8), Wilbekin (6), Pierre (-), Hayes-Davis (3), Motley (23) -cinc inicial-; Birsen (2), Hazer (6), Edwards (2), Mahmutoglu (11), Jekiri (4), Guduric (11) i Booker (4). Entrenador: Dimitris Itoudis.
  • Resultats parcials: 21-19 / 18-17 / 23-13 / 19-31
  • Àrbitres: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov i Uros Nikolic.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 6.815 espectadors.

El Barça va acabar amb la imbatibilitat del Fenerbahçe Beko (81-80). L’equip blaugrana va aprofitar la bona actuació de Nico Laprovittola per endur-se la victòria contra un dels rivals més sòlids de la competició. El jugador argentí va sumar 26 punts i 7 assistències en una nit en què va anotar cinc dels vuit triples que va intentar. “Hem fet un bon partit, molt sòlid”, va destacar l’escorta. Mike Tobey i Nikola Kalinic també van tenir una actuació molt interessant.

Els locals van malbaratar una diferència de 16 punts en un tram final de partit esbojarrat. “El Fenerbahçe és un equip diferent aquest temporada. Si el partit hagués durat un minut més, no sé si hauríem guanyat. Hem fet moltes coses bé, però si no estàs concentrat durant els 40 minuts contra un rival així la situació es complica”, va analitzar Sarunas Jasikevicius. L’equip turc va tenir l’última possessió, però de manera incomprensible Jonathan Motley va buscar un tir de dos punts i no un triple per forçar la pròrroga.

El partit tenia el morbo de veure Nigel Hayes-Davis i, sobretot, Nick Calathes amb la samarreta del Fenerbahçe. El Barça va utilitzar Audie Norris per entregar-li un obsequi als dos jugadors. El base, que havia criticat la rigidesa tàctica de Jasikevicius, va anotar 8 punts, però la seva influència en el joc es va anar diluint i va acabar veient el tram decisiu des de la banqueta d’un Palau Blaugrana que encara el recorda amb estima.

La primera meitat va proporcionar un duel tàctic molt interessant. Els dos entrenadors van intentar dominar el guió d’un partit ple de jugadors amb capacitat de decisió. El Fenerbahçe va exhibir múscul i defensa en uns primers moments en què va tenir tres minuts sense anotar el Barça (0-6). La mobilitat de Jonathan Motley va generar problemes en el joc interior d’un equip blaugrana que va necessitar introduir canvis per millorar la seva circulació de pilota. La reacció local va arribar de la mà d’un Nico Laprovittola que va anotar quatre triples en un tres i no res (34-29). Tot i no tenir encert des de la línia de tres punts, el conjunt turc va arribar al descans amb el marcador igualat (39-36).

Tomás Satoransky i Nick Calathes

El tercer quart del Barça va ser èpic. L’equip blaugrana va saber treure profit de totes les situacions d’avantatge contra un Fenerbahçe que es va anar diluint. La diferència local va créixer fins als 16 punts gràcies a un parcial de 21-8 (60-44). L’atac del rival turc es va estavellar una i altra vegada contra la defensa culer. Dimitris Itoudis va sacsejar tàcticament els seus homes durant un últim quart en què Melih Mahmutoglu i Sehmus Hazer van assumir gran part del protagonisme. La reacció li va servir al conjunt visitant per ajustar el marcador, però no per endur-se la victòria.

Manresa i Penya, aquest dissabte

El Barça tornarà a competir diumenge, quan rebrà el Bàsquet Girona de Marc Gasol al Palau Blaugrana. Aquest dissabte hi ha dos partits amb presència catalana. El Baxi Manresa visita el Carplus Fuenlabrada (18 h, Movistar+ Deportes 2). A més, el Joventut de Badalona jugarà contra l’UCAM Múrcia (20.45 h, Movistar+ Deportes).

stats