RCD Espanyol
Esports 18/08/2021

Vidal: "Espero no defraudar i estar a l'altura de les circumstàncies"

L'extrem de Puigpelat torna lliure a l'Espanyol, on no va trobar oportunitats entre el 2007 i el 2009

i
Roger Requena
4 min
Aleix Vidal, tercer fitxatge d'aquest estiu de l'Espanyol

BarcelonaL’Espanyol ha presentat aquest migdia els seus dos últims reforços, Manu Morlanes i Aleix Vidal. El primer arriba cedit per una temporada sense opció de compra, mentre que el segon, que aquest matí ha passat la revisió mèdica, arriba lliure i firma per a les pròximes dues temporades amb una tercera d’opcional. “Morlanes té una projecció enorme i Vidal sabem que té una gran competitivitat i que ens ajudarà segur”, ha explicat el director esportiu, Rufete, que ha destacat que la voluntat del club "és tenir una plantilla llarga i de qualitat per poder competir en cada partit". 

L’últim a arribar, Vidal, ha reconegut que havia rebut altres ofertes, però que s’ha declinat per la de l’Espanyol perquè era “la més sincera”. “Vaig tenir la meva època aquí, les coses han canviat, i poder tornar és bo per a mi”, ha assegurat l’extrem, que ha deixat clar que l’entitat blanc-i-blava era la seva prioritat. “He acabat on he volgut. Espero no defraudar i estar a l’altura de les circumstàncies”, ha afegit. L'extrem ha estat entrenant en solitari a la platja en les últimes setmanes, amb preparadors físics després d'acabar el contracte amb el Sevilla. "Vinc per ser un jugador important, em trobo en un nivell físic molt bo, encara que fa molt que no estic en contacte amb la pilota", ha aclarit.

Morlanes, al seu torn, confia poder contribuir a aconseguir “un gran any”. El migcampista ha destacat el “bon ambient” que ha trobat en un “grup magnífic”. “Arribar a un club històric com aquest és una oportunitat que no podia deixar escapar”, ha apuntat. Morlanes va ser rival de l’Espanyol la temporada passada quan jugava a l’Almeria, club que va adquirir els seus drets a principis d’estiu per 3 milions. Pocs dies després, el Vila-real va repescar-lo per 4 i va renovar-lo fins al 2026 abans de cedir-lo a l’Espanyol. 

En clau de mercat, Rufete ha admès que en els pròxims dies decidiran a quin dels laterals drets busquen una sortida, ja que volen tenir-ne dos i actualment compten amb tres jugadors.

Vidal torna a l'Espanyol 12 anys després

Vidal, amb una llarga trajectòria al futbol espanyol (acumula 343 partits com a professional repartits en clubs com l’Almeria, el Sevilla, el Barça o l’Alabès), torna a l’Espanyol 12 anys després d’haver viscut una fugaç etapa al filial blanc-i-blau. La temporada 2007-08 l’entitat blanc-i-blava va incorporar-lo procedent del Reus, on estava destacant. En principi, el van incorporar per al juvenil A amb la promesa de pujar al B. 

Aquell camí, però, es va torçar. Vidal, de fet, amb prou feines va arribar a vestir la samarreta blanc-i-blava en alguns amistosos durant les dues temporades que va estar lligat a l’Espanyol. “L’entrenador del juvenil no comptava amb ell. No li deixaven posar els cons als entrenaments i ell sabia que el cap de setmana no jugaria. Ho va passar francament malament”, va explicar fa uns anys a l’As el director de la residència del club on s’allotjava el jugador, Javi Peña. Peña, de fet, va arribar a apuntar a Vidal a un grau superior perquè tingués “altres coses al cap” i abandonés la idea de deixar el futbol. 

Després de completar la primera pretemporada, li van comunicar que no comptaven amb ell i que el cedirien a la Damm, on va convertir-se en un dels màxims golejadors, amb 16 gols. Vidal esperava que aquell curs li hauria servit com un impuls afegit, però al tornar a l’Espanyol va repetir la mateixa experiència. El segon estiu li van oferir jugar al Panthrakikos, aleshores a la Primera Divisió grega. Quan va tornar, decebut amb el tracte que li havien ofert a l’Espanyol, va decidir rescindir l’any de contracte que li quedava i va decidir acceptar l’oferta del La Pobla de Mafumet i jugar a Tercera Divisió. 

Va ser allà, a casa seva, on va tornar a sentir-se futbolista. Un bon curs al filial del Nàstic li va permetre fer el salt al filial del Mallorca i, d’allà, a l’Almeria, club que li va donar l’oportunitat de debutar al futbol professional. El 2014 el Sevilla va fitxar-lo per 3 milions. Un any més tard el Barça el va comprar per 17. La falta de minuts al conjunt blaugrana el va portar de tornada al Sevilla, que el va recuperar per poc més de 9 milions el 2018. Tres anys després, torna a l’Espanyol per buscar una oportunitat que no va tenir 12 anys enrere. 

Lluís López, rumb al Saragossa

Abans de presentar els nous reforços, l'Espanyol ha anunciat la resolució del contracte de Lluís López. El central tenia un any més de contracte, però no entrava en els plans de Vicente Moreno. El club blanc-i-blau ha accedit a donar-li la carta de llibertat, i acte seguit ha firmat amb el Saragossa. L'entitat s'estalvia la seva fitxa, alliberant un petit marge salarial que li permetrà afrontar noves operacions com la d'Aleix Vidal.

Lluís López, de 24 anys, va arribar al planter de l'Espanyol el 2005 procedent del Gimnàstic de Manresa. 16 anys després, separa el seu camí del de l'entitat blanc-i-blava.

stats