BÀSQUET
Esports 29/06/2019

Espanya buscarà el ple de victòries contra Letònia

La selecció espanyola femenina de bàsquet, vigent campiona d’Europa, buscarà certificar aquest diumenge la primera posició del grup A (17.30 h, Teledeporte)

Adrià Fernández
2 min
Espanya buscarà el ple de victòries contra Letònia

BarcelonaLa selecció espanyola femenina de bàsquet, vigent campiona d’Europa, buscarà certificar avui (17.30 h, Teledeporte) la primera posició del grup A. Una victòria contra Letònia, l’amfitriona del torneig, la classificaria directament per als quarts de final.

En l’estrena del torneig, van aconseguir una contundent victòria contra Ucraïna (77-95), que va anar precedida d’una de més ajustada contra la Gran Bretanya (67-59). Les de Mondelo hauran de millorar la imatge que van oferir en l’últim partit, en què, quan faltaven dos minuts per al final, el resultat era d’empat a 57. Les cistelles de Cristina Ouviña i Sílvia Domínguez en els instants finals van ser decisives per aconseguir una victòria agònica.

La qualitat a la banqueta espanyola pot acabar convertint-se en un factor decisiu. Malgrat això, Espanya necessitarà la millor versió de jugadores com Marta Xargay i Laia Palau, que, després de brillar en el debut contra les ucranianes, no van tenir el seu millor dia contra les britàniques. Les dues jugadores van sumar només tres punts, molt lluny dels 31 que va signar Xargay en el primer partit o els 16 de Palau contra la selecció ucraniana.

Letònia busca la revenja del 2017

En l’Europeu del 2017, Espanya i Letònia van veure’s les cares en els quarts. Les letones van perdre de vint punts (67-47) i les espanyoles van acabar penjant-se el seu tercer or mundial després de vèncer França a la final.

En aquest campionat són les amfitriones i una victòria davant una de les favorites les situaria amb dues victòries, una més que les espanyoles, i les privarien de la classificació directa per als quarts de final. Enguany, la selecció letona va perdre en el primer partit contra la Gran Bretanya (74-60) i va guanyar (82-74) a la ventafocs del grup: Ucraïna.

stats