RCD ESPANYOL
Esports 13/06/2022

Diego López s’acomiada de l'Espanyol: “Esperava continuar, tant de bo pugui tornar”

El gallec, emocionat, reconeix que vol continuar jugant i obre la porta a un retorn en el futur

2 min
Diego López s'ha acomiadat de l'Espanyol en un acte emotiu a l'RCDE Stadium

BarcelonaDiego López s’ha acomiadat de l’Espanyol en un acte emotiu en què no han faltat paraules d’agraïment i també un lament, el del gallec, que ha reconegut que se sentia amb ganes i energia per continuar defensant la porteria de Cornellà-El Prat. “Esperava continuar, la meva intenció era seguir ajudant el club amb el meu treball, però respecto la decisió presa”, ha explicat el veterà porter, que deixa el club espanyolista amb 40 anys i sis temporades com a periquito. López ha reconegut que fins i tot el nou tècnic, Diego Martínez, li va confessar que lamentava la seva sortida aquest estiu: “Em va traslladar que li sabia greu que, per les circumstàncies que sigui, no segueixi”. 

El gallec, però, no ha tingut paraules de retret sinó de gratitud cap a una entitat que l’ha marcat profundament tant a ell com a la seva família. “Va ser molt dur haver de dir a les meves filles que no seguia, han heretat el sentiment periquito dels seus pares”, ha admès. Marxa el cinquè porter que ha disputat més partits amb la samarreta oficial de l’Espanyol (213), només superat per Thomas N’Kono (333), Toni Jiménez (265), Carlos Kameni (229) i José Trias (216). La seva sortida, però, podria ser un fins aviat. “No sé on estaré en el futur, però aquest sempre serà un club especial i estaríem encantats de poder tornar aquí algun dia”, ha admès, de manera que obria la porta a un retorn en un altre rol d’aquí uns anys. 

I és que, malgrat haver superat els 40 anys, Diego López encara té corda per estona: “Em sento molt bé i amb ganes de jugar. Si depèn de mi, continuaré jugant, però cal que arribin equips per fer-ho. Em sabria greu deixar-ho ara”, ha confessat. Del mercat dependrà, per tant, si aquest ha estat o no el seu últim any com a porter a l’elit. 

Preguntat pel llegat que deixa a l’Espanyol, el gallec ho ha tingut clar: la professionalitat. “L’entrega màxima cada dia, l’ambició i la fam per no conformar-se són alguns dels meus valors, és el que m’ha fet arribar fins aquí i el que espero deixar al club. Ha arribat als companys, que sovint m’ho recorden”, ha explicat Diego López, que ha comentat que marxa “feliç i content” després d’“haver-ho deixat tot pel club”. “Des que vaig arribar vaig saber que eres un club singular, sempre t’estimaré, Espanyol”, ha sentenciat. 

El porter ha lamentat no haver pogut dir adeu a l’afició en un partit a l’estadi, però finalment sí que s’ha acomiadat d’uns 200 o 300 aficionats que finalment s’han apropat a Cornellà-El Prat per ovacionar el gallec i la seva família. Una estona abans, el club l’ha homenatjat amb una samarreta commemorativa, lliurada per diversos exporters, com el seu mentor, Thomas N'Kono, amb el número de partits que ha jugat com a espanyolista, 213, i un braçalet de capità que li ha posat l’exjugador i actual embaixador del club, Carlos Marañón.

stats