Fórmula 1
Esports 26/06/2014

A partir del 2015, després del 'safety car' la cursa es reprendrà des de la graella de sortida

La normativa s'aplicarà excepte en les dues primeres voltes i si la cursa no està en els cinc girs finals

Efe
2 min
Nico Rosberg, durant una aturada a boxes al circuit Red Bull ring, a Àustria / JOE KLAMAR / AFP PHOTO

MadridEl Consell Mundial de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) ha aprovat aquest dijous una sèrie de canvis en el reglament del Mundial de Fórmula 1 amb vistes a la temporada vinent, i entre elles destaca que la represa de la carrera després de la intervenció del cotxe de seguretat ('safety car') es faran amb els cotxes detinguts a la graella.

Això passarà a partir del 2015 amb l'excepció que l'accident es produeixi durant les dues primeres voltes des de la sortida o que faltin menys de cinc voltes per acabar.

La FIA també ha acordat que cada pilot disposarà de quatre motors per temporada. En el cas que hi hagi més de 20 grans premis en el calendari, el nombre de propulsors que cada participant podrà usar augmentarà a cinc. En aquest mateix punt, en el cas d'haver de substituir un motor sencer, a partir de l'any que ve el pilot implicat serà sancionat i haurà de sortir des de l'últim lloc de la graella (en comptes del 'pit lane' com fins ara).

Pel que fa a les proves d'aerodinàmica, el nombre d'hores d'ús del túnel del vent passarà a partir del 2015 de 80 a 65 hores per setmana. Així mateix, a la pretemporada haurà tres sessions d'entrenaments de quatre dies cadascuna, únicament en territori europeu (actualment hi ha test en Bahrain). A partir de la temporada 2016 només hi haurà dues sessions de quatre dies abans del campionat.

A partir de la temporada vinent els equips disposaran de dues sessions d'entrenaments de dos dies durant la temporada a Europa, en comptes de les quatre actuals. I dos d'aquests quatre dies totals hauran de reservar-se per joves pilots.

La FIA ha cancel·lat la proposta de prohibir els escalfadors de pneumàtics a partir de 2015. Així mateix s'ha canviat la normativa referent al 'parc tancat', que passa a començar des del final de la tercera sessió lliure, en comptes de a partir de la sessió de classificació.

stats